INOVATIVNO i originalno

[FOTO] U Laubi održana premijera predstave 'Zagrizi u bajku': Redateljica, blogerica i lovkinja 'Potjere' udružile snage za djecu

13.12.2021 u 13:22

Bionic
Reading

U nedjelju navečer dogodila se sasvim posebna izvedba - premijera prve dječje predstave iz ciklusa 'Zagrizi u bajku: Božić kod Ivice i Marice'. Najmlađa ali i starija publika oduševljena je dogodovštinama Sarme, Kuglofa i Purice, omiljenih blagdanskih specijaliteta koje su u predstavi utjelovile kazališna redateljica i glumica Petra Radin, lovkinja iz HRT-ova kviza 'Potjera' Morana Zibar te Sandra Rončević, autorica kuharice Mrvu ovog, zeru onog i popularnog bloga O slanom i slatkom

U vremenima pandemije tri poznate dame osmislile su do sad neviđen projekt ispunjen songovima, plesom i zabavom koji je u zagrebačkoj Laubi ispraćen ovacijama publike koja je uživala u igri Sarme, Purice s mlincima i Kuglofa. Junakinje predstave na smiješan i zabavan način ušle su u svima poznati svijet bajke sa zadaćom da najmlađima prenesu poruku o važnosti okupljanja oko stola, zdravijim obrocima i tradicionalnim blagdanskim običajima.

Na premijeri u dječicom ispunjenoj i nikad ukusnijoj Laubi (predstava uključuje i pravi mali cooking show uživo da dodatno proširi slasne okuse, mirise i blagdansko raspoloženje) gost iznenađenja bio je Borko Perić u ulozi vještice, a izvedbi su prisustvovali i podržali je redatelj Mario Kovač, glumci Filip Detelić, Matija Šakoranja i Josip Brakus, TV voditelj Tomislav Jelinčić, Marta Kiš, poznate gastroblogerice Matejka Buča, Ana Topić i mnogi drugi iz gastrosvijeta koji pozdravljaju ovaj spoj kazališta i kulinarstva.

Prva dječja predstava iz ovog lonca zove se 'Božić kod Ivice i Marice', predstavljena je krajem studenog i u duhu je božićnih blagdana. Premijerna izvedba je pocetkom prosinca u Robnoj kući IKEA , uz kulturni centar Gervais iz Opatije, prijatelju predstave. Predstava će i putovati, počevši od Opatije, gradu dobre hrane i prijatelju djece. Naše junakinje u ulogama sarme, purice s mlincima i kuglofa ulaze u dobro poznati svijet bajke sa zadaćom da djeci na privlačan i zabavan način prenesu poruku o zdravoj prehrani, okupljanju oko stola i tradicionalnim blagdanskim običajima. Uz mnogo songova, plesa i smijeha, pokušat će odvući Ivicu i Maricu na svoju stranu. No to nije sve - predstava uključuje i pravi mali cooking show uživo da dodatno raširi slasne okuse, mirise i blagdansko raspoloženje.

  • +7
Premijera predstave 'Zagrizi u bajku' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tvornica lutaka

Dojmljive i razigrane kostime potpisuje nagrađivana kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografiju plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja Tihana Strmecki, a glazbu i aranžmane skladatelj Saša Miočić. Dodatnu pomoć pružio je i redatelj Robert Bošković.