gastronomsko-kazališni projekt

'Božić kod Ivice i Marice' prva je igrana dječja predstava iz ciklusa 'Zagrizi u bajku' koji se publici predstavlja početkom prosinca

09.11.2021 u 13:00

Bionic
Reading

Prva dječja predstava iz ciklusa 'Zagrizi u bajku' pod nazivom 'Božić kod Ivice i Marice' publici će se premijerno predstaviti u robnoj kući IKEA, 4. prosinca 2021. godine te u duhu blagdana pozvati na predah, zajedništvo i druženje s najmilijima

Zagrebačka premijera u Laubi planirana je za 5. prosinca, a nakon nje će uslijediti još niz izvedbi tijekom mjeseca. Predstava će putovati i do Opatije, grada dobre hrane i prijatelja djece gdje će se premijerno izvesti 19. prosinca u opatijskom Kulturnom centru Gervais, koji je veliki prijatelj djece i kazališta, stoji u priopćenju.

'Zagrizi u bajku' prvi je gastronomsko-kazališni projekt koji je spojio tri kreativne žene iz sasvim različitih područja: Petru Radin, kazališnu redateljicu i glumicu, Sandru Rončević, gurmanku, food blogericu (O slanom i slatkom) i autoricu kuharice, te Moranu Zibar, kvizašicu i lovkinju iz HRT-ova kviza Potjera.

Naše junakinje u ulogama Sarme, Purice s mlincima i Kuglofa na smiješan i zabavan način ulaze u dobro poznati svijet bajke, sa zadaćom da djeci prenesu poruku o važnosti okupljanja oko stola, zdravijim obrocima i tradicionalnim blagdanskim običajima. Uz mnoštvo songova, plesa i smijeha, glavne junakinje ove priče pokušat će odvući Ivicu i Maricu na svoju stranu.

No to nije sve - predstava uključuje i pravi mali cooking show uživo da dodatno proširi slasne okuse, mirise i blagdansko raspoloženje. Ciljana publika su klinke i klinci od 5+ godina, kao i njihova starija pratnja koja će se itekako dobro zabaviti.