SCORSESE PODRŽAO PROJEKT

Filmaši sve glasniji u kampanji uništenja oružja

24.08.2015 u 15:37

Bionic
Reading

Redatelj Martin Scorsese odlučio je dati svoju potporu kampanji britanskog producenta koji od filmaša traži uništavanje pravih pištolja svaki put prilikom korištenja lažnih za potrebe filma

Projekt naslova The Gun Neutral Campaign, ideja je britanskog producenta Carla McCrowa s kojim Martin Scorsese usko surađuje na novom filmskom projektu. Riječ je o drami s glavnom zvijezdom, Stephenom Fryem. Radnja drame prati vojnika oboljelog od PTSP-a, a McCrow svoj projekt planira implementirati u spomenuti film.

'Ako ovakvu praksu možemo postaviti kao standard, tko zna koliko bi života tada moglo biti spašeno. U svijetu postoji previše oružja koje svakodnevno uništava ljudske živote', izjavio je McCrow u razgovoru za britanski Independent. 

McCrow je pokrenutu kampanju usporedio s već postojećim programima kojima je glavni cilj briga o okolišu, kao odgovor na aktivnosti koje ozbiljno narušavaju i prijete globalnom blagostanju. McCrow od filmaša potražuje donacije za pokrenuti projekt čiji je glavni cilj uništavanje oružja pronađenog u ratnim zonama.

Scorsese je jedna od mnogih holivudskih figura koji su svojim imenom odlučili podržati spomenutu inicijativu kojom se pokušava smanjiti oružano nasilje. Ranije ove godine, glumac Liam Neeson otvorio je ovu temu javno kritiziravši broj oružja u SAD- u.

'U svijetu je previše oružja, posebno u Americi - zemlji u kojoj živi 320 milijuna stanovnika i u kojoj postoji 300 milijuna pušaka u privatnom vlasništvu. Takav podatak je sramotan. Svaki tjedan svjedočimo medijskim naslovima u kojima je još par djece stradalo od oružja u školama', izjavio je Neeson. 

No u Holivudu ne dijele svi jednako mišljenje kao Neeson. Glumac Vince Vaughn, u lipnju je izazvao val kontroverzi nakon što je izjavio da podržava posjedovanje oružja, osobito u školama od strane ovlaštenih osoba, kako bi se sprječila masovna stradavanja.