PROGRAM NOVI TALENT

Film '13+' Nikice Zdunić u natjecateljskom programu festivala u Biarritzu

16.01.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Kratkometražni igrani film "13+" Nikice Zdunić bit će prikazan u natjecateljskom programu Novi talent na 31. međunarodnom festivalu audiovizualnih programa FIPA, koji se od 23. do 28. siječnja održava u francuskom gradu Biarritzu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Za film o djevojčicama Janki i Zorani koje polako ulaze u tinejdžerski svijet, Nikica Zdunić prošle je godine na Danima hrvatskog filma dobila nagradu za najbolji scenarij, a Denis Golenja za najbolju montažu.

Film je 2017. prikazan i na Pulskom filmskom festivalu, Sarajevo film festivalu te na Međunarodnom susretu studenata filma koji se održavao u sklopu Međunarodnog filmskog festivala San Sebastian.

Na festivalu u Biarritzu, koji nastoji predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije, film Nikice Zdunić bit će prikazan u petak 26. siječnja, kao jedan od 30 filmova koji konkuriraju za dvije nagrade u sekciji Novi talent. 

Osim toga, hrvatska producentica Ankica Jurić Tilić na ovogodišnjoj će FIPA-i biti članica žirija ERASMUS za filmske uratke mladih, odnosno studenata filmskih škola.