AUDIOVIZUALNA POSLASTICA

Emisija Art a la carte ovu nedjelju donosi TV premijeru nagrađenog omnibus filma 'Meandri' riječkih Putokaza

14.10.2021 u 11:19

Bionic
Reading

Grand prix festivala kojim se nagrađuje najbolja filmska glazba i skladatelj, nagrada Violetta D'oro otišla je nedavno u ruke Mirande Đaković, utemeljiteljice i umjetničke voditeljice Putokaza

Ove nedjelje, 17. listopada, u 22h, u emisiji Art a la carte, u umjetničkom programu HRT 3, gostuju Miranda Đaković i Gea Rajić, autorice nagrađenog omnibus filma 'Meandri'. Nakon razgovora slijedi televizijska premijera ovog artističkog glazbenog filma koji se nedavno ovjenčao najvažnijom nagradom Međunarodnog festivala glazbenog filma u Parmi.

Podsjetimo, Grand prix festivala kojim se nagrađuje najbolja filmska glazba i skladatelj, nagrada Violetta D'oro otišla je nedavno u ruke Mirande Đaković, utemeljiteljice i umjetničke voditeljice Putokaza, ujedno autorice glazbe i tekstova albuma 'Meandri'. Omnibus 'Meandri' vizualna je inačica posljednjeg istoimenog albuma Putokaza, a kako kažu u najavi HRT-a, film uranja u svijet simbola, mitologije i ambijentalnosti, s puno prostora za različita tumačenja. U emisiji će se predstaviti cjelokupni kreativni proces od nastanka filma preko njegova prikazivanja u jedinstvenim audio-video projekcijama na pročeljima zgrada u sedam riječkih četvrti, kao i insert iz dokumentarističko-umjetničke nadogradnje omnibusa, 'Murali (u)lice'. Naposlijetku, unutar emisije bit će premijerno prikazan cijeli omnibus film 'Meandri'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Putokazi