'THE HORSE IN ART'

Dumančiću prva nagrada u londonskoj Mall Galleries

15.08.2011 u 16:14

Bionic
Reading

Akademski kipar Hrvoje Dumančić dobio je prvu nagradu za najbolju skulpturu na međunarodnoj izložbi Konji u umjetnosti (The Horse in Art) održanoj ovoga mjeseca u londonskoj Mall Galleries, najvećem britanskom nacionalnom središtu figurativne umjetnosti

Stručni ocjenjivački žiri je između stotinjak žiriranih radova Dumančićevoj skulpturi 'The Power of Soul' dodijelio nagradu za najbolju skulpturu izložbe.

Akademski kipar Hrvoje Dumančić nagrađenu je skulpturu prvi put pokazao domaćoj javnosti na ovogodišnjoj izložbi recentnih radova članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Domu HDLU-a u Zagrebu.

Nakon uspješne samostalne izložbe u Rueil Malmaisonu u Francuskoj u svibnju, Dumančić se, drugi put, predstavio u Londonu. U Mall Galleries na ovogodišnjoj izložbi 'The Horse in Art' predstavio se s dvije skulpture: 'The Power of soul' i 'L’écoute du vent'.

Početkom 2010. godine Dumančić je postao članom londonskog udruženja The Society of Equestrian Artists te je ove godine ponovno sudjelovao na izložbi pod nazivom 'The Horse in Art' koju svake godine organizira to udruženje.

Hrvoje Dumančić rođen je 1975. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1998. Osnovni motivi njegovih umjetničkih radova su konji, a svojim umjetničkim radom popularizira umjetnost o temi konja, a izlaže samostalno i na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, gdje redovito osvaja priznanja i nagrade.