30. studenoga u čakovcu

'Črna mati zemla' vraća se svome zavičaju - Međimurju

30.10.2017 u 14:09

Bionic
Reading

Hit-predstava Zagrebačkog kazališta mladih 'Črna mati zemla', nastala po romanu Kristiana Novaka i u režiji Dore Ruždjak Podolski, prikazuje se 4. i 5. te 26. i 28. studenoga, a 30. studenoga gostuje u svome zavičaju

Predstavu je do sada vidjelo 7000 ljudi, što je mnogo za naših 267 sjedala', poručuju iz ZKM-a u kojem je 'Črna mati zemla' premijeru doživjela u travnju 2017. Prikazana je od tada 25 puta, a sljedeći datumi kad se može pogledati su 4. i 5. studenoga i 26. i 28. studenoga u ZKM-u te 30. studenoga u 'zavičaju romana', Međimurju, Centru za kulturu Čakovec.

  • +17
Črna mati zemla Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dramatizaciju 'Črne mati zemle' potpisuje Tomislav Zajec, a režiju Dora Ruždjak Podolski. U predstavi koja traje dva sata i 40 minuta glume Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Pjer Meničanin, Milica Manojlović, Nataša Dorčić, Mia Biondić, Dora Polić Vitez i drugi.

'Veliko priznanje predstavi je i ovogodišnja Gavellina nagrada za režiju Dori Ruždjak Podolski kojom je ovo iznimno scensko djelo – baš u njezinom redateljskom čitanju - značajno obogaćeno pa je zanimljivo nakon čitanja romana i brojnim gledateljima, ali onima koji roman nisu čitali. Po našim saznanjima – ravnodušnih nema jer je riječ o vrlo emotivnom predlošku koji se tako i doživljava – kako čitanjem, tako i gledanjem', kažu iz ZKM-a.