Rijeka i zagreb

Chui najavljuju dva intimna koncerta

18.04.2023 u 17:22

Bionic
Reading

Nakon što su zagrebački space jazzeri Chui nedavno nominirani za prestižnu nagradu Porin u čak četiri kategorije s novim uzbudljivim albumom 'Zagreb-Berlin' te oduševili nastupom u zagrebačkom Petom kupeu, sada su spremni za nastavak koncertnih aktivnosti

Bend je najavio nove koncertne nastupe, one u zagrebačkom KCM-u (Kulturni centar Mesnička) i na riječkom Impulse festivalu u Art-kinu, sjajnom klupskom boutique festivalu koji se održava od 17. do 23. travnja spajajući gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture.

Chui će 20. travnja prvo nastupiti u KCM-u u Zagrebu gdje će održati specijal intimni koncert za 100 ljudi. S nastupom kreću u 21 sat, preporučena dobrovoljna donacija iznosi 15 eura, dok se mjesto može unaprijed rezervirati u KCM-u. Više informacija o zagrebačkom koncertu potražite na Facebook eventu.

U nedjelju, 23. travnja, Chui će zasvirati u Rijeci na Impulse festivalu u Art Kinu gdje će odsvirati Berlin, odnosno izvesti glazbu uz film "Berlin, simfonija velegrada" Waltera Ruttmanna. S nastupom kreću u 20h, ulaznice iznose 10€, a mogu se kupiti na blagajni Art-kina Croatia te na Ulaznice.hr (cijena za članove Filmskog kluba iznosi 8€). Više informacija o riječkom nastupu potražite na Facebook eventu.

Izvor: Društvene mreže

O bendu:

Chui su hrvatski instrumentalni kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, progresivnom glazbom, elektronikom i rock'n'roll beskompromisnim pristupom već s prvim albumom ("Chui" Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album "The Second Arrival" koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike.

2015. godine Chui objavljuju treći album "Third Sun From The Stone" koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom instrumentalnom sastavu u Hrvatskoj.

Te godine skladaju i glazbu za kazališnu predstavu Hairy Hairy Mouth Litavskog kazališta Psilicone Theatre koju premijerno uživo izvode u Litvi na Kaunas bilenalu, a kasnije i u Berlinu na Klang der digne festivalu u kazalištu Chaubude. 2017. godine Chuievci su snimili album Chui ovu glazbu s Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije s kojim su rasprodali nekoliko koncerata uključujući i onaj u Velikom pogonu Tvornice kulture, a snimili su i pjesmu s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac koja je već od mnogih medija proglašena pjesmom godine.

Album "Chui ovu glazbu" Chuievcima je donio i dva Porina, jedan za najbolji jazz album i drugi za najbolju jazz izvedbu. Sljedeće godine dobivaju Rock&Off glazbenu nagradu za najboljeg jazz i najboljeg koncertnog izvođača. 2019. godine objavljuju prvi album u kvartet postavi s novom ritam sekcijom Konradom Lovrenčićem na bas gitari i Ivanom Levačićem na bubnjevima. Album "Iz Kapetanovog Dnevnika" je opet osvojio dva Porina i od mnogih glazbenih novinara proglašen domaćim albumom godine, a Chui je opet proglašen najboljim Jazz & Off sastavom na Rock&Off glazbenoj nagradi.

Krajem 2019. po narudžbi Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza skladaju glazbu za nijemi dokumentarni film Berlin simfonija velegrada (1927.) redatelja Waltera Ruttmana koji premijerno izvode uz filmsku projekciju u kinu Tuškanac na otvorenju Berlinale Specijal festivala u Zagrebu, zatim i na Danima Hrvatskog filma, Dop festivalu u Varaždinu, a povodom desetog rođendana benda izveli su Berlin i na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, Osječkom kulturnom ljetu i na Pula film festivalu. 2020. Treći put za redom osvajaju novinarsku nagradu Rock&Offa za najboljeg Jazz & Off izvođača.

2022. godine objavljuju novi studijski album "Zagreb – Berlin" zamišljen konceptualno kao dvostruki album, na jednom vinilu skladbe nastale za vrijeme pandemije, a na drugom skladbe koje je Chui skladao za Berlin simfoniju velegrada. Naslovnicu za album je naslikao naš svjetski priznat majstor stripa i ilustracija Igor Kordej. Album je od glazbenih novinara i Rock&Off nagrade proglašen domaćim albumom godine.

Dvostruki vinil "Zagreb-Berlin" nabavite u svim Dancing Bearovim dućanima i putem web shopa - dancingbear.hr i slušajte na svim streaming servisima. Chui pratite putem njihovog Facebooka i Instagrama.