šest knjiga

Profil predstavio nove naslove za djecu

18.04.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Profil nudi šest novih naslova za male čitatelje: 'Jura i klupko laži' domaćeg dvojca Simić - Šumberac i prijevode stranih bestselera 'Nikad i zauvijek', 'Lisztovi', 'Loši momci' (5. i 6. dio) i 'Gušter koji je želio biti zvijezda'

Profil je objavio šestu slikovnicu u serijalu o dječaku Juri – "Jura i klupko laži" – Romana Simića i Manuela Šumberca. Ovo je sigurno dosad najmaštovitija slikovnica ovog izuzetnog autorskog tima. Knjiga obiluje fantastičnim likovima iz cirkusa, duhovita je i puna akcije, no u njoj se krije poučna priča o lažima, a govori i o ljubavi roditelja i djece.

Prva slikovnica ovog popularnog dvojca "Baba Jaga i div Zaborav" ušla je u lektiru po izboru učitelja i knjižničara, za slikovnicu "Jura i gospođica Zavissst" Roman Simić dobio je nagradu "Grigor Vitez", dok je Manuel Šumberac istu nagradu dobio za ilustracije za slikovnicu "Jura i kuckalo protiv dosade", a zajedno su nagradu "Ovca u kutiji" dobili za slikovnicu "Jura i gospođica Zavissst".

Osim ove sjajne slikovnice hrvatskih autora, Profil je izdao i posljednji nastavak u izuzetnoj seriji fantasy-romana za osnovnoškolce Čarobnjaci iz davnina, roman "Nikad i zauvijek" britanske književnice Cresside Cowell. Cowell je i ilustrirala sve svoje romane, koji osim što su puni akcije, govore o toleranciji, samopouzdanju, povjerenju, oholosti i empatiji. Knjigu koja je oduševila čitatelje širom svijeta i postala bestseler s engleskog je preveo Ozren Doležal.

Na policama knjižara u izdanju Profila čeka vas i slikovnica "Lisztovi" Kyo Maclear, nagrađivane kanadske spisateljica romana, eseja i knjiga za djecu. Iza ovog se naslova krije duhovita i prekrasno ilustrirana priča o obitelji koja si ne dopušta izlazak iz rutine sve dok znatiželja najmlađeg djeteta, Frederika, u njihov život ne unese neočekivanog posjetitelja koji će im otkriti čar spontanosti i uživanja u trenutku. Ovu inspirativnu i duhovitu priču prate jednako izvrsne ilustracije španjolske ilustratorice Júlije Sardàe. Knjigu je s engleskog prevela Andrea Bagović.

Za prve samostalne čitatelje pripremili su peti i šesti nastavak hit-serije romana "Loši momci" Aarona Blabeyja prema kojoj je snimljen film u produkciji DreamWorksa. Samo prvi nastavak ove urnebesno duhovite serija romana u kojima pet likova prema kojima svi imaju predrasude – Vuk, Pirana, Tarantula, Zmija i Morski Pas – odluče svijetu dokazati da su oni ustvari dobri, prodan je u više od 10 milijuna primjeraka i objavljen u 44 zemlje svijeta. Hrvatski prijevod cijele serije potpisuje Andrea Bagović.

Za najmlađe čitatelje izdvojili su i slikovnicu "Gušter koji je želio biti zvijezda", novi nastavak svjetski poznate serije slikovnica Rachel Bright i Jima Fielda.

Naslovi koji su do sada objavljeni u ovoj seriji: "Miš lavljeg srca", "Vjeverice svađalice", "Koala koja može sve", "Dugo putovanje maloga vuka" i "Kit koji je uvijek želio još", ušuljali su se u djetinjstvo brojnih mališana pa su im čitatelji dodijelili titulu modernih klasika. Seriju ovih slikovnica s engleskog je preveo Ozren Doležal.