ČUVENI SAJAM

Braco Dimitrijević u društvu 35 svjetskih umjetnika na Art Baselu

24.09.2021 u 17:25

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem izdanju jednog od najvažnijih umjetničkih sajmova na svijetu, švicarskom Art Baselu, domaći umjetnik Braco Dimitrijević našao se u društvu 35 odabranih u posebnoj sekciji 'Unlimited'

Posjetitelji novog izdanja Art Basela, koje će se održati od 24. do 26. rujna, tako će imati priliku vidjeti Dimitrijevićev rad 'Jedreći u Post Historiju'.

Naš proslavljeni umjetnik i pionir konceptualne umjetnosti, čija su djela u nekim od najvažnijih muzeja i zbirki diljem svijeta, u njemu se bavi svojim omiljenim temama: ulogom kreativne individue u stvaranju povijesti, prepoznavanjem i (ne) prihvaćanjem novih ideja u umjetnosti i znanosti u vrijeme njihovog nastanka.

  • +2
Braco Dimitrijević Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Sekcija 'Unlimited' Art Basela omiljena je među ljubiteljima i kolekcionarima suvremene umjetnosti, a oformljena je da bi se manjem broju galerija pružila prilika izložiti velika djela njihovih umjetnika. Kažu i da Art Basel ne bi bio Art Basel bez 'Unlimiteda', no ove je godine ipak sve podređeno novoj situaciji uzrokovanoj virusom. Već je i sam broj odabranih radova za sekciju 'Unlimited' manji - 62 u odnosu na 75 prije dvije godine.