INTERVJU: SNJEŽANA ABRAMOVIĆ

Bakice angažirano prate sve naše predstave

27.07.2010 u 08:54

Bionic
Reading

Jedanaestu godinu zaredom u istarskom Savičentu održava se Festival plesa i neverbalnog kazališta na kojem uz svjetska imena suvremenog plesa ključnu ulogu ima lokalna publika koja živi da plesne predstave

Umjetnička ravnateljica Festivala plesa i neverbalnog kazališta Snježana Abramović-Milković cijelo desetljeće dio ljeta provodi u Savičentu gdje okuplja značajna imena sa svjetske plesne scene. Bivša plesačica, a danas koreografkinja i šefica jedinog plesnog festivala izvan Zagreba, Abramović je u Istri uspjela napraviti vrhunsko plesno događanje, možda prvotno ciljano za užu publiku, no lokalna zajednica toliko je dobro prihvatila suvremeni ples da cijelu godinu živi za nekoliko rasplesanih dana.

'Domaći prate sve, a bakice uvijek angažirano komentiraju predstave', ispričala je Abramović tek djelić atmosfere koja vlada Savičentom.

U razgovoru za tportal Abramović priča o novom Art Centru koji su počeli uređivati, o planu da naprave Mediteranski plesni centar, ali i o sasvim neobičnim anegdotama iz prijašnjih godina, poput situacije kad su se morali cjenkati za ampere.

Pogledajte intervju: