11. prosinca

220 Paketića za zagrebačke beskućnike 'Pod borom' Žar ptice

05.12.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Gradsko kazalište Žar ptica poziva da na predstavi Djevojčica sa šibicama 11. prosinca u 11 sati zajedno skupi 220 paketića i za Božić ugriju srca 220 naših sugrađana koji žive na ulicama, a o kojima skrbi Hrvatska mreža za beskućnike

Ova božićna akcija simbolično se veže uz Andersenovu 'djevojčicu', koja dolazi iz nekog drugog vremena, ali je nažalost - svojom pričom o siromaštvu, zlostavljanju i napuštenosti od svih - jednako aktualna i danas. Sinonim je za sve one - na koje je društvo zaboravilo, koji nisu birali takav svoj život, nego su ga jednostavno primorani živjeti, stoji u najavi.

Želeći što više podsjetiti javnost na ovaj problem, a mlade, ponajviše, potaknuti na empatiju i brigu za bližnje - u foajeu će se prikazati film 'Nedokumentirani' koji je napravio Centar za razvoj neprofitnih organizacija.

Paketiće u kojima je isključivo konzervirana hrana i higijenske potrepštine, mogu se donijeti i ostaviti pod bor u našem foajeu - u nedjelju na Djevojčici sa šibicama ili na bilo kojoj drugoj njihovoj predstavi do 23. prosinca. Ondje  će biti i volonteri Hrvatske mreže za beskućnike.