3LHD

20 godina rada vodećeg hrvatskog arhitektonskog studija

21.11.2014 u 15:17

  • +5

Studio 3LHD

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Poznati arhitektonski studio 3LHD obilježio je dvadesetu godinu postojanja velikom proslavom koja se održala 21. studenog u Zagrebačkom plesnom centru

Projekti ovog studija, kao što su Most hrvatskih branitelja u Rijeci, Riva u Splitu, Hotel Lone u Rovinju, ubrajaju se među najprepoznatljivija hrvatska arhitektonska i urbanistička rješenja.

3LHD potpisuje i brojne obiteljske kuće, poput nagrađivanih zagrebačkih kuća Vile Klare i Kuće J2 te Kuće V2 u Dubrovniku.

Realizacija Hrvatskog paviljona na svjetskoj izložbi Expo 2005 u Japanu jedna je od svjetskih referencija ovog studija. Svoje projekte 3LHD danas izvodi i u Švicarskoj, Kanadi, Kini te zemljama regije. Sportska dvorana u istarskom mjestu Bale nagrađena je na Svjetskom festivalu arhitekture kao najbolji sportski objekt u 2008., a rovinjski Lone ponio je i European Design Hotel Award - za najbolji novoizgrađeni hotel.

'Arhitektura je za nas više od projektiranja pa 3LHD razvijamo i kao studio i kao platformu za suradnju ne samo arhitekata, nego niza kreativaca najšireg spektra. Naša je najveća kvaliteta i sposobnost da na sve te suradnike prenesemo svoj interes za projekt na kojem radimo, koncentraciju i strast', kazao je Marko Dabrović, jedan od osnivača studija, uz Tatjanu Grozdanić Begović, Silvija Novaka te Sašu Begovića.

3LHD je nagrađen Poveljom Republike Hrvatske za iznimno i uspješno promicanje suvremene arhitekture u Republici Hrvatskoj i u svijetu.