PROMO

Grudi kao ukras ženskog tijela

Bionic
Reading

Bez obzira jeste li rođeni s malim grudima ili su one izgubile veličinu i oblik starenjem, ono što sigurno priželjkujete je da imate lijepe grudi koje će biti ukras vašeg tijela.

Bez obzira jeste li rođeni s malim grudima ili su one izgubile veličinu i oblik starenjem, ono što sigurno priželjkujete je da imate lijepe grudi koje će biti ukras vašeg tijela. Ranijih je godina i samo spominjanje implantata asociralo na lažne prevelike grudi neprirodnog izgleda. Danas se, međutim, mišljenje o implantatima sasvim promijenilo, pa većina žena - od domaćica do megazvijezda - nema ništa protiv da uz pomoć kirurgije dobije veće i ljepše grudi.

Ali, dok neke žene žele da njihove grudi poslije operacije izgledaju prirodno i da svojim oblikom i veličinom ne ukazuju na to da je kirurgija doprinijela njihovoj ljepoti, drugima je sasvim svejedno hoće li netko primijetiti ili ne, a treće čak inzistiraju da njihove grudi poslije operacije svima prenose poruku: 'Da, povećala sam ih i sretna sam zbog toga!'

Najveći broj žena želi da njihove grudi i poslije povećanja, bez obzira na veličinu implantata za koju su se odlučile, izgledaju prirodno i da budu u srazmjeru sa njihovim tijelom. Ipak, nekad se to ne dogodi, a najčešći uzroci zbog kojih grudi nakon operacije ponekad mogu izgledati neprirodno su sljedeći:

POGREŠNA VELIČINA IMPLANTATA

Izbor implantata (veličina i oblik) za koje je već na prvi pogled jasno da ne odgovaraju vašem tijelu može biti kobna pogreška koja će učiniti da vaše grudi izgledaju lažno ili da izgledate deblji nego što jeste. Najbolji način da to izbjegnete je da izaberete veličinu koja prirodno odgovara proporcijama vašeg tijela. To ćete postići tako što ćete tijekom dogovora s kirurgom probati različite veličine i profile.

POGREŠNO MJESTO ZA IMPLANTAT

Ako dojka ima premalo tkiva i masti, postavljanje implantata preko grudnog mišića može učiniti da rub implantata strši. Ako džep za implantat nije napravljen dovoljno velik da drži implantat, on se može pokrenuti i pomaknuti suviše visoko.

LOŠA SIMETRIJA DOJKI

Pogrešno planiranje operacije može rezultirati asimetrijom dojki. Dojke inače nikada nisu apsolutno simetrične, pa se kod jače izražene asimetrije mora planirati ugradnja implantata različite veličine. Slično je u situacijama nekih nepravilnosti grudnog koša, recimo kod uvučene grudne kosti.

LOŠA SIMETRIJA BRADAVICA

Žene ponekad imaju nerealna očekivanja da će se povećanjem grudi bradavice približiti jedna drugoj, pa budu nezadovoljne kada se to ne dogodi. Bradavice, međutim, ne mogu biti bliže nego što jesu. One se možda mogu vizualno približiti popunjavanjem središnjeg dijela, ali su one anatomski postavljene tamo gdje jesu i ne mogu se premještati, osim pri tehnikama podizanja grudi koje prati redukcija kože oko bradavice (kada se skine jedan prsten kože kružno oko bradavice, pa se one mogu malo pomaknuti prema sredini).

NEDOUMICE OKO IMPLANTATA

Za one koji žele poboljšati oblik i/ili veličinu svojih grudi, implantati su jedna od mogućnosti da to i učine. Međutim, mnoge žene koje razmišljaju o povećanju grudi na ovaj način, imaju mnogo nedoumica i pogrešnih uvjerenja kada je ova metoda povećanja grudi u pitanju. To je bio razlog da plastičnog kirurga dr. Zorana Veira zamolimo da navede najčešća pitanja i dvojbe koje žene imaju kad je riječ o povećanju grudi implantatima te da nam da svoj komentar.

Postavljanjem implantata ispod mišića postiže se prirodniji izgled nego kada se postavljaju preko mišića.

POGREŠNO: Praksa postavljanja implantata ispod velikog prsnog mišića uglavnom ovisi o individualnoj anatomiji dojke i vrsti implantata koje je pacijentica odabrala. Kod nekih pacijentica grudi izgledaju prirodnije kada se implantati postave ispod mišića, dok se kod drugih bolji rezultat postiže postavljanjem preko njega. Anatomija dojke je od presudne važnosti.

Implantati onemogućavaju dojenje.

POGREŠNO: Kada se implantati postavljaju kroz rez ispod donjeg dijela dojke ili kroz rez ispod pazuha, dojenje ni na koji način nije ugroženo.

Da bi se podigle grudi neophodno je i postavljanje implantata.

POGREŠNO: Implantati nisu sredstvo za podizanje opuštenih (visećih) dojki. Taj problem rješava se isključivo liftingom dojki – mastopeksija, koja može, ali i ne mora, uključiti i implantate kako bi se postigao željeni oblik dojki nakon podizanja.

Nove grudi su poboljšale kvalitet života ženama koje su se odlučile za tu operaciju.

TOČNO: Nedavno objavljena studija u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery potvrdila je ono što je mnogim kirurzima, ali i ženama koje su povećale grudi odavno jasno: više od 90 posto žena potvrdilo je da je ta operacija značajno pridonijela  poboljšanju kvalitete njihova života. Operacija povećanja grudi donosi poboljšanje u tri ključna područja - veće zadovoljstvo zbog ljepšeg izgleda grudi, bolje psihosocijano zdravlje i veće zadovoljstvo u seksualnom životu.

NOVI TRENDOVI: HIBRIDNE AUGMENTACIJE - IMPLANTAT + FAT TRANSFER

Hibridna operacija grudi relativno je novi koncept koji podrazumijeva spoj silikonskih implantata i vlastitog masnog tkiva.

U slučajevima kada su grudi smještene jako sa strane ili kada pacijentice nemaju dovoljno potkožnog tkiva u dojkama da bi se implantat stavio potkožno (a ne žele implantat  ispod mišića), najbolja metoda je - hibridna operacija.

Konačan rezultat su povećane grudi koje izgledaju prirodno i estetski vrlo poželjno.

NAJBOLJI BIRAJU NAJBOLJE

U središtu Zagreba, u Amruševoj 6, nalazi se poliklinika koja može konkurirati modernim svjetskim klinikama. Riječ je o Poliklinici Veir posvećenoj radu na području estetske medicine i estetske kirurgije.

Objedinjuje kirurgiju, anti age medicinu i Laser centar, a ono što je najbitnije - možete biti sigurni da će vas u ovoj klinici koja odiše elegancijom i estetikom (specijalno za ovaj prostor naslikane su i slike koje nose potpis dubrovačke umjetnice Jadranke Munitić) - dočekati vrhunska tehnologija i znanje.

Osim moderno opremljene operacijske sale, te dva apartmana za pacijente, nalaze se i dvije ordinacije, te Laser centar s vrhunskim američkim Candela laserom, koji je broj 1 u svijetu lasera i omogućuje najbolje rezultate.

Poliklinika Veir nudi individualan pristup, jamči najviši standard usluge i najkvalitetniju opremu koja daje najbolje rezultate.

Poliklinika Veir na čelu s prim. dr. Zoran Veirom, okupila je tim vrsnih liječnika i stručnjaka te nudi usluge s područja estetske medicine i kirurgije kombinirajući najsuvremenije nekirurške metode i tehnologije s invazivnim i kirurškim.

- Prema mom iskustvu, klijentice su najzadovoljnije kada ne radim “novu osobu” nego kad na ženi istaknem ono što je najljepše i sakrijem ono čime su nezadovoljne. Samouvjerene žene ipak žele biti najbolje verzija sebe, a ne netko drugi, govori nam na kraju našega posjeta prim. dr. Zoran Veir, spec. kirurg, subspec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Canadela laserski tretmani sinonim su za kvalitetu i sigurnost, a temelje se na dokazanom višegodišnjem iskustvu, kazala nam je Vesna Žugović, voditeljica Laser centra u sklopu Poliklinike Veir.

POLIKLINIKA VEIR

PLASTIČNA KIRURGIJA: Svi zahvati iz korektivne kirurgije lica i tijela

OPĆA KIRURGIJA: Uklanjanje ateroma, lipoma, fibroadenoma, operacije kile, pilonidalni sinus…

LASER CENTAR

ESTETSKA MEDICINA: Dermalni fileri, botox, mezoniti, PRP

Amruševa 6, 10000 Zagreb

Tel. + 385 1 2008 088; + 385 91 3765 777

www.poliklinika-veir.hr

e-mail: info@poliklinika-veir.hr

Radno vrijeme:  PONEDJELJAK-PETAK  11-20 h, Ili prema dogovoru