POTHVAT TVRTKE VIP COMPLETIONS

Boeing 767 za privatno uživanje mega-bogataša

08.06.2022 u 08:30

Bionic
Reading

Ako ste mislili da je privatni mlažnjak vrhunac udobnog letenja, morate znati da su se standardi posljednjih desetljeća znatno izmijenili. Naime, danas se udobnost u zraku mjeri vještinom preuređivanja putničkih zrakoplova u privatne VIP mlažnjake, nešto poput raskošnih vila u zraku

VIP Completions, tvrtka sa sjedištem na Floridi, koja pruža uslugu dizajniranja i renoviranja zrakoplova po narudžbi, nedavno je s ponosom predstavila svoj najnoviji projekt - sveobuhvatnu unutarnju i vanjsku obnovu Boeinga 767 VIP. Impresivni privatni mlažnjak, s 33 mjesta i 17 ležajeva opremljen je proizvodima poznatih luksuznih marki i najsuvremenijom tehnologijom. Zrakoplov je u vlasništvu stalnog klijenta VIP Completionsa, poduzetnika, poslovnog čovjeka, odvjetnika i filantropa, Johna H. Ruiza, koji će luksuzni zrakoplov rabiti za poslovne i osobne potrebe.

Klijenti VIP Completionsa, kao što je vlasnik prilagođenog Boeinga 767 VIP, uglavnom posjeduju više zrakoplova i traže ekipu stručnjaka od povjerenja za isporuku projekta najvišeg kalibra, po principu 'ključ u ruke'. Ta ekipa rješava sve - od pronalaska primjerenog zrakoplova, njegova pregleda i dogovaranja kupnje, do uvoza zrakoplova i koordinacije potrebnog održavanja, kao i potpuni redizajn, unutarnju obnovu i bojenje vanjskih dijelova.

U slučaju spomenutog projekta, osim svoje veličine i potencijala koji nudi, 767 izdvaja se od ostalih VIP platformi široke karoserije zbog svog impresivnog dosega, visine i brzine leta (lako može letjeti od Miamija do Londona i duboko u Europu, do gotovo 12 sati leta). Isporučeni mlažnjak, od gotovo 186 četvornih metara uporabljive površine, više nalikuje luksuznom domu negoli poslovnom zrakoplovu.

Ovo je, inače, već peti projekt koji je VIP Completions poduzeo za Ruiza. Ranije je obnovio zrakoplove Citation X, Gulfstream GIVSP i Gulfstream G550 te helikopter Sikorsky S-92A.

Projekt modela 767, za čije je dovršenje trebalo šest mjeseci, predstavlja primjer vizije i prilagodbe dizajna interijera. Izniman stupanj personalizacije odražava karakter klijenta, a cjelokupan dojam prostora je svijetao i moderan. Projekt je rabio 'hidro potapanje', inovativni proces bojenja stolarije, dok dodatnu opremu za kabine i tapecirani namještaj potpisuju luksuzne marke kao što su Loro Piana i Garret Leather. Sve što je potrebno putniku - brzi internet, premium HD audio sustav Alto Aviation i LED rasvjeta punog spektra najnovije su generacije i kontrolirani prilagođenim sustavom upravljanja kabinom putem iPada.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Osim unutarnjeg uređenja, projekt je uključivao i komplicirano vanjsko bojenje. Naime, vanjski dio zrakoplova ima atraktivnu modernu shemu boja - crnu, bijelu i bisernu s finim akcentima, uključujući i efekt karbonskih vlakana na poklopcima motora. Ekipa VIP Completionsa također se pobrinula i za sve aspekte usklađenosti s novom generacijom zrakoplova. Prostrani tlocrt ima šest različitih stambenih prostora i četiri toaleta.

'Ovo je bio najveći projekt u povijesti tvrtke. Uključivao je stotine tehničkih i estetskih izbora koji su se morali skladno uklopiti da bi se ostvarila jedinstvena cjelina, ona koja predstavlja Johnov lik i životnu priču. Ovaj zrakoplov predstavlja vrhunac prilagođavanja i personalizacije u domeni privatnog zrakoplovstva. Neizmjerno smo ponosni na ovo djelo koje nas svrstava u malu skupina zrakoplovnih profesionalaca diljem svijeta koja može pružiti jedinstvena iskustva tijekom leta i ostvariti snove klijenata', rekao je prilikom dovršenja projekta Ben Shirazi, predsjednik tvrtke VIP Completions.