ZABORAVITE ČEKIĆ I KLIJEŠTA

Za krckanje oraha treba vam majstor borilačkih vještina

16.09.2017 u 20:00

Bionic
Reading

Visoka cijena kilograma očišćenih oraha nagnala je mnoge na podizanje nasada, a oni su razlog takve cijene spoznali tek kad ih je trebalo očistiti

Za čišćenje kilograma jezgre oraha potrebno je uložiti dosta ručnog rada, a kad je u pitanju krckanje njegove tvrde ljuske, vječna je dilema jesu li bolji alat za to čekić ili kliješta.

Naravno, ova dilema muči vlasnike dva-tri orahova stabla, dok se vlasnicima velikih plantaža isplati investirati u strojeve za čišćenje.

Ako ste negdje između toga i nijedna opcija vam ne igra, razmislite o angažiranju majstora borilačkih vještina. Ne znamo koliko su naši majstori vješti u tome, ali znamo za dvojicu iz Pakistana koji drže svjetske rekorde.

Mladi i perspektivni učenik borilačkih vještina Mujtaba Hasan Mughal u minuti može razbiti 97 komada, a jedino što mu je za to potrebno su nunčake.

Autor: Youtube

Umirovljenom borcu borilačkih vještina Muhamedu Rašidu alat nije potreban jer svoj razbijač oraha nosi svuda sa sobom. Riječ je o njegovom čelu (dio glave između obrva i kose, ne miješati s glazbalom dečka Jelene Rozge), kojim u minuti može razbiti 155 oraha.