VRHUNSKE PERFORMANSE

Pogledajte koliko dugo se vrti Rolls Royce među fidget spinnerima

11.08.2017 u 08:33

Bionic
Reading

Ako ne pristajete na kotrljanje cestom u ničemu ispod Rolls Roycea, imamo dobru i lošu vijest za vas. Obradovat će vas zasigurno vijest o Saturn Spinneru, Rolls Royceu među fidget spinnerima koji se neprestano vrti duže od 12 minuta. Loša vijest je da ćete među prstima kotrljati Japanca

Spinner vrhunskih performansi proizvod je japanske tvrtke za preciznu mehaniku NSK, specijalizirane za proizvodnju kugličnih ležajeva korištenih na satelitima i mehaničkim pogonima kompjutera.

Izgledom podsjeća na kormilo broda, a dizajniran je za okretanje ne kraće od 12 minuta, za što je konstruiran i poseban kuglični ležaj, sličan onima u čvrstim diskovima. Savršene performanse ne trpe niti najmanji djelić prašine pa se radnici prije ulaska u pogon u Fujisawi tuširaju, a radno vrijeme provode u specijalnoj odjeći, rukavicama i s medicinskim maskama.

Prema tvrdnjama Takahika Hasegawe, bivšeg svjetskog yo-yo prvaka, dosad najbolji fidget spinner na tržištu mogao se vrtjeti samo osam minuta. Spomenimo i da je cijena prosječnog spinnera ispod sto kuna, dok je cijena Saturn Spinnera nešto manje od tisuću kuna.

No, daleko je to od najskupljeg fidget spinnera. Ruska luksuzna tvrtka Caviar svoju igračku od čistog zlata prodaje za 107 tisuća kuna. Koliko se taj vrti nije nam poznato, ali kad si od zlata to je manje važno.

Autor: Youtube