BIZARNA UMJETNOST

Pogledajte kako su nastale lutke iz filma 'Pseći otok'

03.04.2018 u 14:14

Bionic
Reading

Kako se stvara animirani film s lutkama? Iznenadit ćete se kad shvatite o koliko se posla radi

'Pseći otok' animirani je film s lutkama slavnog redatelja Wesa Andersona. Ako ste se ikad zapitali kako se takvi filmovi rade, kratki dokumentarac o izradi i animaciji brojnih lutaka za takav projekt prava je stvar za vas.

Lutkari za 'Pseći otok' radili su pod vodstvom Andyja Genta, a bili su zaduženi za izradu oko više od 800 likova. Lutke za animirani film ne samo da imaju tijela, nego i kosture sa zglobovima. Sve su lutke ručno izrađene.

Lutke moraju biti izrađene u različitim veličinama, a detalji na njima moraju se poklapati. Ako neki lik ima pjege na licu, to će netko ručno morati naslikati na svim lutkama tog lika. Na primjer, Angela Kiely morala je za 'Pseći otok' naslikati više od 20.000 pjega.

Kosa i dlaka na likovima stavlja se las po las u lutku. Ukratko, umjetnici koji rade na lutkama morali su u lutke staviti milijune lasi, jednu po jednu.

Scarlett Johansson, Bill Murray, Bryan Cranston, Jeff Goldblum, Greta Gerwig, Edward Norton, Liev Schreiber, Tilda Swinton i brojni drugi glumci dali su svoje glasove likovima 'Psećeg otoka'.

Pogledajte!

Autor: YouTube