PLASTIČNI UŽASI

Ova umjetnost definitivno nije po svačijem ukusu

26.11.2019 u 15:45

Bionic
Reading

Freya Jobbins doživjela je stravičnu nesreću prije 27 godina i od tada stvara posebnu umjetnost od raskomadanih dječjih lutaka

Jednom kad vidite umjetnost Freye Jobbins teško ćete je moći zaboraviti.

'Ja ne stvaram estetske stvari ako se priča o ljepoti. Ne radim lijepo. Volim uznemiriti proces gledanja. Želim da imate reakciju na ono što gledate', kaže Freya Jobbins koja takva iskustva poistovjećuje sa svjedočenjem prometnoj nesreći koju možda ne želite, ali ni ne možete prestati gledati.

Freya Jobbins koja živi i radi u blizini Sydneyja i sama je doživjela prometnu nesreću nakon koje je izgubila lijevo oko i pola nosa. Nakon 14 operacija od kojih su četiri bile izvedene na umjetničinom licu Freya Jobbins posvetila se japanskoj metodi poznatoj kao Kintsugi te je iskoristila za svoju umjetnost.

U slučaju Kintsugija podrapane fotografije se zlatnim koncem šiju natrag u cjelinu, a Freya Jobbins to čini s dijelovima tijela bačenih lutaka.

'Na taj način prihvaćam što se dogodilo i govorim o tome. Zapravo sam prilično ponosna što svoju umjetnost mogu objesiti na zid', kaže Freya Jobbins.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube