NIJE UJAK ALBERT

Ne šalimo se, glumac iz 'Mućki' mogao je zaustaviti Drugi svjetski rat

02.10.2017 u 13:44

Bionic
Reading

Spominjanje popularne britanske serije 'Mućke', Drugog svjetskog rata i herojstva mnoge će asocirati na ujaka Alberta, ali glumac Lennard Pearce, koji je u seriji glumio djeda, stvarno je imao priliku ubiti Adolfa Hitlera

Pearce je ovu nevjerojatnu priču iz tridesetih godina prošlog stoljeća o susretu s diktatorom ispričao Nicholasu Lyndhurstu, koji je u 'Mućkama' glumio Rodneyja, a koji je ovu nevjerojatnu činjenicu otkrio prošlog tjedna u emisiji 'Priča o Mućkama'.

U svojim ranim dvadesetim godinama Pearce je kao glumac obilazio Europu i njegova je predstava igrana u nekom njemačkom gradu u koji su umarširali nacisti.

U publici su bili i ljudi iz samog nacističkog vrha i nakon predstave došli su čestitati pa se Pearce rukovao s Adolfom Hitlerom.

'Da sam tada znao ono što znam sada, oteo bih pištolj nekom od tjelesnih čuvara i dao sve od sebe da ga ubijem', rekao je Pearce Lyndhurstu.

'Navikli smo slušati priče ujaka Alberta o njegovoj prilično sumnjivoj ratnoj službi u mornarici, ali nevjerojatno je to da je Lennard Pearce stvarno upoznao Hitlera tijekom njegova uspona i imao ga prilike zaustaviti prije nego što je počinio toliko zla', komentirao je Steve Clark, autor knjige 'Only Fools and Horses – The Official Inside Story'.

Lennard Pearce umro je 1984. godine, u dobi od 69 godina, tijekom snimanja četvrte sezone serije. U emisiji 'Priča o Mućkama' gledatelji su imali priliku prvi put zaviriti u jednu od izgubljenih epizoda 'Mućki'.

Autor: Youtube