PONUDA I POTRAŽNJA

Litra samo 4,5 kune: U najnapučenijem dijelu svijeta muzu jarce

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 13.09.2017 11:48
  • Objavljeno 13.09.2017 u 11:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Savezna država Uttar Pradesh zauzima tek 7,5 posto teritorija Indije i šesto mjesto u svijetu po broju stanovnika (iza Kine, Indije, SAD-a, Indonezije i Brazila). Nema sumnje da je ogromna potražnja za hranom u najnapučenijem dijelu svijeta, ali to ne bi trebao biti razlog da mužjaci koza daju mlijeko. A ipak ga daju

Ako ste gledali komediju 'Glup i gluplji' iz 1994., u ovom vam se trenutku vjerojatno vrti u glavi scena s amišima, mlijekom i bikovima, no u slučaju s jarcem zabunila se priroda, a ne čovjek.

Prije tri mjeseca na trogodišnjem mužjaku koze dogodile su se čudne fizičke promjene, što je rezultiralo davanjem mlijeka. Dnevno proizvede 375 grama gustog masnog mlijeka, koje u lokalnoj mljekari postiže cijenu od oko 4,5 kuna po litri.

S obzirom na to da ga na sjeveru Indije smatraju 'božjim darom' i dolaze kušati iz udaljenih sela, cijena bi možda mogla biti i veća, ali za njihove prilike riječ je vjerojatno o velikom novcu.

Brzim pregledom Youtubea naišli smo na nekolicinu ovakvih 'čuda' koja se redovito pojavljuju u Indiji pa ne treba isključiti ni to kao razlog niske cijene jarećeg mlijeka.

  • +3

Jarci daju mlijeko

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia