VITALNA BAKICA

Ima li bolje motivacije za jogu od 98-godišnje instruktorice?

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 23.03.2017 12:45
  • Objavljeno 23.03.2017 u 12:45
tportal

Izvor: Facebook / Autor: Facebook

Posljednjih 45 godina Tao Porchon-Lynch radi kao instruktorica joge, a premda je još uvijek aktivna, ne može reći da je u tom poslu provela polovicu svog života

Životopis ove vitalne 98-godišnjakinje bilježi da je dvaput marširala uz Mahatmu Gandhija, kao i da se hrabro borila u francuskom pokretu otpora pomažući ljudima koje su tijekom Drugog svjetskog rata progonili nacisti.

Prije nego što se počela baviti jogom, Tao je imala dugu karijeru glumice i modela, a danas osjeća veliku strast prema dvoranskim plesovima kojima se počela baviti sa svojih 85 godina.

'Toliko je toga čime se možemo baviti u životu, a ja sam ovakva od djetinjstva', kaže Tao čiji plesni koraci nisu izgubili poletnost unatoč ugrađenu umjetnom kuku.

Tao uživa u životu i svaki dan živi kao da joj je posljednji.

'Ujutro kad ustanem, ne razmišljam što ću raditi danas ili sutra ili o tome što sam radila jučer, već o tome da će ovo biti najbolji dan u mom životu', kaže 98-godišnja starica koja se u životu vodila motom 'Ako stvarno i istinski vjerujete, ne odugovlačite i ne ostavljajte to za sutra, jer sutra nikad ne dolazi'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!