BIROKRACIJA NA DJELU

Žena prijavljena jer je spasila dječaka

26.03.2010 u 12:06

Bionic
Reading

Petogodišnji britanski učenik zaglavio je na drvetu u školi Manor u Melkshamu u Velikoj Britaniji, a nitko od profesora nije mu htio pomoći zbog čudne školske politike vezane uz zdravlje i sigurnost koja im to zabranjuje. Kad mu je napokon prolaznica pomogla sići, profesori su je prijavili za neovlašteni prijelaz preko privatnog vlasništva

Dječak se popeo na stablo visoko šest metara pred kraj školskog odmora i odbio sići. Kad su saznali za to, učitelji su se odlučili pridržavati školskog pravilnika i 'ostati na udaljenosti da ne bi uzrokovali pad djeteta'.

Tridesetak minuta kasnije, naišla je Kim Barrett i spazila dječaka te mu pomogla sići. Nakon što ga je otpratila do ulaza u školu gdje je stajalo osoblje škole, pitala je zamjenika ravnatelja zašto nitko nije ništa poduzeo, na što joj je on odgovorio da je njegova jedina briga njezin neovlašteni prijelaz preko školskog vlasništva.

Ako je poslije toga bila u nevjerici, policajac koji joj je sljedeće jutro pozvonio na vrata zbog neovlaštena prijelaza, izazvao je još veći šok. Očito se nije za šaliti s britanskim učiteljima koji imaju zakon na svojoj strani, pa makar i pod cijenu dječjih udova.