PATILI OD NESANICE

Zbog preglasnog pauna tužili grad i dobili 30.000 kuna

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.04.2014 14:15
  • Objavljeno 03.04.2014 u 14:15
paun

paun

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: petipapaga

Ako ne možete zaspati zbog preglasnih susjeda ili zato što živite kraj prometnog raskrižja, to će se smatrati normalnim. No francuski je par dobio tužbu jer nisu mogli zaspati zbog glasnog pauna u susjedstvu

Supružnici iz Marseillea na jugu Francuske tužili su Gradsko vijeće jer su pali u depresiju i patili od nesanice, a sve zato što im jedan paun nije dao mira. Tvrde da su oboje morali na psihoterapiju, prenosi DailyMail

Lokalni je gradonačelnik dotičnog pauna dobio na poklon 2008. godine, no ptica bi često pobjegla iz svoje nastambe i lutala Marseilleom pa su je zato prebacili na farmu izvan grada.


Bračni je par medicinskom dokumentacijom dokazao sudu da su patili od nesanice i depresije. Prvi su put podigli tužbu 2012. godine, ali su dobili samo 82 funte naknade. Zato su ponovno otvorili slučaj i sud je utvrdio da odgovorni nisu učinili dovoljno kako bi obuzdali pauna, a par je dobio 3.316 funti odštete (nešto više od 30.000 kuna).

Usprkos lijepom izgledu pauni su poznati po izrazito kreštavom glasanju, nalik starinskoj trubi, a kad pokušavaju privući partnera, onda se glasaju dugo i često.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!