NEPOŽELJAN HUMOR

Zabranjena reklama s trudnom opaticom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.09.2010 13:35
  • Objavljeno 15.09.2010 u 12:34
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Britanski proizvođač sladoleda, kojem je zabranjena reklama s trudnom opaticom, najavio je postavljanje novih reklamnih plakata po Londonu za vrijeme Papina posjeta

Reklama proizvođača sladoleda Antonio Federici, koja je ranije ove godine objavljena u časopisima The Lady i Grazia, prikazuje opaticu koja stoji u crkvi sa sladoledom u ruci, a sve je popraćeno riječima 'Bezgrešno začeta' i 'Sladoled je naša religija'.

Britansko nezavisno tijelo koje se bavi procjenom prihvatljivosti oglašavanja, Advertising Standards Authority (ASA), naložilo je uklanjanje reklame s objašnjenjem da 'ismijava vjerovanja Katoličke crkve'. 'Smatramo da opatica koja je trudna zahvaljujući bezgrešnom začeću može predstavljati iskrivljavanje i ruganje vjerovanju Katoličke crkve', priopćili su medijima.

www.antoniofederici.com

www.antoniofederici.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prošlogodišnja zabranjena reklama

Braneći svoju reklamu, proizvođač sladoleda Antonio Federici rekao je da spomenuto začeće predstavlja stvaranje sladoleda, a korištenje vjerskih simbola i slika u reklami poteklo je od njihovih snažnih osjećaja prema proizvodu koji stvaraju. Iz tvrtke su također rekli da su htjeli 'komentirati i propitati, koristeći satiru i blagi humor, relevantnost i licemjerje religije te stavova crkve prema socijalnim pitanjima'.

Izdavači časopisa The Lady rekli su da su primili osam pritužbi čitatelja te su nakon toga zaključili da su bili neoprezni u prosudbi treba li objaviti reklamu. Za ASA-u su izjavili da 'žale zbog uvreda koje su nanijeli čitateljima'.

Izdavači časopisa Grazia s druge strane su rekli da su je smatrali bezopasnom i dobronamjernom, a ne uvredljivom za bilo koju religijsku skupinu.

Iz tvrtke su najavili nove reklame koje namjeravaju postaviti u blizini Westminsterske opatije uoči Papinog posjeta Londonu u petak.

U srpnju 2009. godine ASA je također zabranila reklamu istog proizvođača sladoleda koja je prikazivala opaticu i svećenika u pozi koja bi mogla dovesti do poljupca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi