BUMBAROV LET NA ENTU

Violinist proglašen najbržim čovjekom na svijetu

16.11.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Violinist Ben Lee, koji može odsvirati 'Bumbarov let' prosječnom brzinom od 15 nota u sekundi, proglašen je najbržim čovjekom na planetu

Suci i znanstvenici koji sudjeluju u Superhuman Showdownu na Discovery Channelu, jednoglasno su odlučili da je 32-godišnji glazbenik najbrži čovjek na svijetu. Zajedno s pucačem i base skakačem testiran je u kontroliranim uvjetima, a znanstvenici su koristili magnetske i električne impulse kojima su mjerili moždanu aktivnost natjecatelja.

Osim Bena Leeja, za titulu najbržeg čovjeka na svijetu natjecao se prvak u base skakanju Frode Johannessen i pucač Jerry Miculek koji osam metaka ispali u 1,06 sekundi. Za titulu najbržeg prijavili su se i Aicho Ono koji se u minuti može na glavi okrenuti 135 puta i Pete Czerwinski koji u 34 sekunde pojede pizuu od 30 cm.

'Bili su potrebni deseci tisuća sati vježbe da bih postigao ovu brzinu, a pomoglo je i to što su mi roditelji glazbenici i što su me poticali na sviranje', komentirao je Ben koji violinu svira od pete godine, a sa 16 ga je Daily Telegraph proglasio najboljim mladim jazz kompozitorom godine. Svoje prste osigurao je na tri milijuna funti.