ROBIJANJE ZA ZNANJE

Vezanje lancem radi boljeg učenja

18.05.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Roditelji čija djeca imaju problema s koncentracijom odsad će ih moći robijaškim lancem i kuglom privezati za stol. Tzv. 'study ball' ima na sebi tajmer koji se može namjestiti na nekoliko sati, nakon čega se lanac automatski otključava

Učenje zahtijeva disciplinu, a disciplina se voli družiti sa sredstvima prisile. Tako je i dizajner Emilio Alarcon došao na ideju da napravi 'kuglu i lanac za učenje' nazvan 'study ball', kojim se osuđenik na knjige i skripte može vezati za stol i primorati se, ako ništa drugo, a ono da barem sjedi neko vrijeme, na koliko mu je već tajmer namješten.

Osim što se vrijeme edukativnog robijanja može programirati, kugla i lanac imaju i poseban ključić kojim se mogu otvoriti u bilo koje vrijeme.

Kako prenosi Telegraph, novo školsko pomagalo teži 9,5 kila i košta oko 630 kuna. Može se kupiti preko internetske stranice curiosite.com koja objašnjava da studenti često imaju problema s koncentracijom, bilo da se stalno se dižu i odlaze do frižidera, bilo da gledaju TV ili razgovaraju na telefon. 'Study ball' je tu da riješi probleme s dekoncentracijom, učini vaše učenje efikasnim i ostavi vam daleko više slobodnog vremena.

'Ideja mi je pala na pamet u razgovoru s prijateljem koji se pripremao za ispit iz civilne službe. Bio mu je popravni i usporedio je svoje učenje sa boravkom u zatvoru', rekao je Emilio, čiji izum ima sve potrebne elemente za reformu školstva.