NA VALOVIMA OBOŽAVATELJA

Upoznajte svinju koja profesionalno surfa

05.09.2014 u 13:47

  • +2

Kama - svinja koja surfa

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kama je svinja koja profesionalno surfa – ima sponzore i miljenik je društvenih mreža. Njegov vlasnik Kai Holt iznimno je ponosan zbog toga

Mi u Funboxu nikad nismo gajili fantazije da smo sportski tipovi, no moramo priznati da se ne osjećamo najbolje kad vidimo da su čak i svinje bolje od nas. Malo nas ipak tješi to da havajska svinja Kamapua'a (Kama iz milja) očito nije običan član svoje vrste jer bi inače vjerojatno završio na nečijem stolu umjesto na internetu.


Kama ima sponzore i ogromnu zajednicu obožavatelja na društvenim mrežama. To zapravo i nije čudno s obzirom da spretna svinja stvarno dobro surfa.

Tvrtka Costco opskrbljuje Kamu besplatnim daskama za surfanje, a njegov vlasnik Kai Holt već mu je odavno obećao da ga nikad neće pojesti. Holt smatra da Kama stvarno voli surfati.

'Havaji su svijetu poklonili surfanje. Ono što Kama radi čista je sreća. Sve što čini donosi ljudima osmijeh na lice', kaže Holt.

Ono što je možda najčudesnije je to da Kama surfa tek nekoliko mjeseci - otkad ga je usvojila obitelj Holt. Kai Holt i njegov sin Braiden naučili su ga surfati nakon što su otkrili da zna plivati.