ŠTO VIDI, TO I RADI

Upoznajte Petea – majmuna koji pere suđe

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.12.2011 12:04
  • Objavljeno 20.12.2011 u 11:02
majmun Pete pere suđe

majmun Pete pere suđe

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Ne može se svaki dan naći radnik kojeg možete plaćati bananama. Majmun Pete u bolivijskom skloništu za divlje životinje u El Chaparu promatrajući Francuza Louisa Dumasa naučio je prati suđe

Majmun Pete proveo je mnoge mjesece uz Francuza Louisa Dumasa u bolivijskom skloništu za divlje životinje u El Chaparu. Tokom tog vremena Pete je od Dumasa pokupio neke vještine – recimo pranje suđa.

Snimka na kojoj Pete s Peaom (Graškicom) na leđima pere veliku zdjelu stara je nekoliko godina, no tek se sad pojavila na internetu. Dumas pamti svoje vrijeme s majmunima kojima je pomagao da se uklope natrag u divljinu kao najčarobnije vrijeme svog života.

'Pete me je promatrao kako perem lonce svaki dan i uskoro me je savršeno imitirao', rekao je Louis Dumas.

Mladunče na Peteovim leđima nije njegova kći. Naime, u majmunskom svijetu Pete se zbog svoje izbočene gornje čeljusti smatra nepoželjnim, pa nije imao sreće s damama te mu je pripala dužnost da se brine za djecu.

Nadamo se, otkad je ovaj film snimljen, da je Pete ipak svoju novostečenu vještinu pranja suđa uspio iskoristiti kako bi se uvukao nekoj majmunici u srce i postelju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi