INOVATIVNI ŽUPNIK

U sklopu crkve otvorili salon za tetoviranje

11.01.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Župnik iz Michigana koji pokušava na sve moguće načine doprijeti do ljudi koji se ne osjećaju ugodno na tradicionalnim vjerskim objektima - otvorio je salon za tetoviranje u crkvenom prostoru

Steve Bentley, župnik crkve koja posjeduje 30.000 četvornih metara unutar trgovačkog centra, izjavio je da svoju službu temelji na vjerovanju da je mainstream religija postala neučinkovita i nevažna za većinu ljudi, stoga je otvorio salon za tetoviranje.

Majstori tetovaže Ryan Brown i Drew Blaisdell rade po dogovoru ili od podneva do 20 sati, od ponedjeljaka do subote, u licenciranom salonu za tetovažu koji se nalazi nedaleko od Bentleyjevog ureda.

Bentley, koji i sam ima dvije tetovaže, kaže da razumije da se nekima ne sviđa ideja o salonu unutar crkve, ali on tetoviranje smatra 'moralno neutralnom' praksom i uspoređuje ga s bušenjem ušiju.

U izjavi za lokalne medije, pastor svoj neobičan pristup crkvi opravdava i činjenicom da tetovažu možete dobiti u čistom okolišu i pritom se još uvijek pridržavati svog moralnog kodeksa.

Liječenom alkoholičaru Brownu atmosfera unutar crkvene zgrade pomogla je u usmjeravanju na pravi put.

'Pokrenuo sam bio vlastiti salon, puno sam radio, a nije bilo baš neke koristi od toga. Borio sam se u sebi - zadržati salon ili ostati trijezan? Molio sam se puno i odlučio da je najbolje zatvoriti salon i doći raditi u crkvu. Shvatio sam da bih ovdje mogao imati puno pozitivniji utjecaj', rekao je Brown.

Bentley ističe da njegova crkva broji oko 1.000 ljudi, a u prva tri vikenda pružanja usluge tetoviranja bilježe već oko 500 posjeta. Župnik se trudi popričati sa svima koji posjete salon za tetovažu, ali priznaje da na kraju ne provjere baš svi što još crkva nudi.