CIJENA - PRAVA SITNICA

Traži od banke 1784 bilijuna trilijuna odštete

  • Autor: K. D.
  • Zadnja izmjena 28.09.2009 14:37
  • Objavljeno 28.09.2009 u 12:35
novac dijete

novac dijete

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Dalton Chiscolm je nezadovoljan bankovnom službom za korisnike. Stvarno nezadovoljan. Toliko nezadovoljan da je odlučio sudski obeštetiti svoje loše psihološko stanje cifrom od 22 znamenke

Njujorčanin Dalton Chiscolm podivljao je nakon serije telefonskih poziva koje je uputio službi za korisnike Bank Of America, gdje mu je 'neka Španjolka davala proturječne informacije'. Tako ozlojeđen, čovjek ih je odlučio tužiti te traži odštetu od 1784 bilijuna trilijuna dolara koja mu se sljedećeg dana ima isplatiti na račun.

'Neshvatljivo', bio je jedini komentar okružnog suca Dennyja China kojem je slučaj došao na stol. 'Tvrdi da su mu čekovi odbijeni zbog nepotpunih kontrolnih brojeva', nastavio je sudac koji već ima iskustva s velikim brojevima. Upravo je on pospremio burzovnog mešetara Madoffa u zatvor na kaznu od 150 godina. No iznos je ipak bio mikroskopski u usporedbi s ovim. Bijednih 65 milijardi dolara.

Svemirsku svotu koja neusporedivo premašuje godišnji budžet SAD-a od 60 trilijuna dolara banka će, dakako, isplatiti kada uvedu novčanicu od 1784 bilijuna trilijuna dolara. Za normalnu isplatu nemaju dovoljno papira.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi