TAKO MALEN, A PUN ENERGIJE

Tko to divlja po zagrebačkom ZOO-u?

23.07.2013 u 16:16

Lemur Dudo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zoološki vrt grada Zagreba / Facebook

Bionic
Reading

Maleni, sivo-bijeli, razigran, nestašan... Riječ je o malom majmunu, i to prstenastorepom lemuru, koji radi reda u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Lemur Dudo došao je na svijet prije više od tri mjeseca, točnije 3. travnja 2013. godine. Nakon okota, ispočetka je sve izgledalo idealno, no ubrzo su u zagrebačkom ZOO-u shvatili da majka nema dovoljno mlijeka za svog mladunca. Kako bi se nastavio zdravo razvijati, Dudo je počeo dobivati dohranu zamjenskim mlijekom. No i uz dohranu mali Dudo nije dobivao dovoljno na težini, pa je odlučeno da se othrani na ruku.

Brigu oko mladunca preuzela je nutricionistkinja Zoo vrta, Jasna Stošić, koja se brinula i za malenog Juliana prošle godine. Koliko je to odgovoran i zahtjevan zadatak, govori sama činjenica da se od malenog lemura ne odvaja 24 sata na dan.


Čim je Dudo počeo dobivati na težini i dobro napredovati, počelo se s vraćanjem mladunca u grupu, no to je sve dugotrajan postupak jer se lemura postupno vraća u grupu.

U videu pogledajte Dudu kako se igra s psima iz azila Dumovec. Psi i mali Dudo imaju puno toga zajedničkog jer su i oni na othrani te i čekaju svoje udomitelje, kao što Dudo čeka da se u potpunosti vrati svojoj grupi.

Avanture Dude i ostalih životinja zagrebačkog ZOO-a možete pratiti na njihovim službenim ili Facebook stranicama.