NEOBIČAN KONCERT

Talijanski operni pjevač nastupio pred britanskim kravama

16.05.2009 u 10:08

Bionic
Reading

Proizvođač sladoleda iz Lancashirea pozvao je talijanskog opernog pjevača da otpjeva par arija stadu njegovih kravama u nadi da će ih to potaknuti da daju ukusnije mlijeko

Naime, Frank Frederick uskoro će na tržište izbaciti talijanski sladoled visoke kvalitete čija je obiteljska receptura stara 100 godina, pa je, kako bi postigao vrhunsku kakvoću mlijeka od kojeg se radi ukusna poslastica, odlučio pozvati talijanskog opernog pjevača Marcella Bedonija, piše The Telegraph.

Recept sladoleda je osmislio Frankov djed Antonio Federici iz Potrofina u Italiji, a smatrao je da slušanje opere ima blagotvoran učinak i na krave, ali i na njegove suradnike.

'Krave su zbilja sjajna publika. Vrlo su muzikalne i odlično su reagirale na operne arije. Sastavio sam poseban repertoar za stado s nježnijim arijama i par napuljskih pjesama. Izbjegavao sam agresivnu glazbu poput Wagnera i 'Carmine Burane'', rekao je Bedoni.

Inače, Hayley Campbell-Gibbons iz britanskog udruženja farmera kaže da su neka istraživanja doista pokazala da određeni zvukovi mogu umanjiti stres kod krava te utjecati na njihovo dobro raspoloženje, što može biti samo pozitivno.