LOGIČKE ZAGONETKE

Svjetsko sudoku prvenstvo uskoro u Hrvatskoj

30.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kvalifikacije za hrvatske natjecatelje koji će sudjelovati u Svjetskom sudoku prvenstvu održane su 17. lipnja, a kako se 1. listopada bliži, tako raste i napetost među svim ljubiteljima logičkih zagonetaka koji će se natjecati u Kraljevici

U Kraljevici su 16. i 17. lipnja održane kvalifikacije za reprezentaciju Hrvatske na predstojećem Svjetskom sudoku prvenstvu. Natjecanje je vodio Alfredo Ivankov.

U reprezentaciju za prvenstvo u logičkim zagonetkama su se plasirali Katarina Cvenić, Petar Štambuk, Maja Cvenić, Manuel Ukota, Mario Živković, Svjetlana Prkić, Zrinka Karačić te Dino Janković. Oni će od 1. do 7. listopada ove godine sudjelovati u 7. svjetskom sudoku prvenstvu te u 21. svjetskom prvenstvu u logičkim zagonetkama.

Nedavno je i Indija u Mumbaiju odabrala svoju reprezentaciju koja će stići u Hrvatsku kako bi odmjerila logičke snage protiv naših enigmatičara. Među natjecateljima koji stižu iz Indije su Rohan Rao, Gaurav Korde, Amit Sowani te Sumit Bothra.

Indijsko natjecanje je vodio Deb Mohanty koji je naglasio da je važno gledati logičku zagonetku iz svih mogućih uglova.

'Sudoku zagonetke se temelje na drugačijem razmišljanju. Sve što natjecatelji moraju učiniti da bi pobijedili jest logično razmišljati', rekao je Mohanty koji izrađuje zagonetke već šest godina.