SAD GA VIDIŠ, SAD NE VIDIŠ

Studentica napravila nevidljivi auto

  • Autor: R.M.
  • Zadnja izmjena 03.05.2009 16:54
  • Objavljeno 03.05.2009 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kako uspješno izbjeći plaćanje parkinga? Učinite svoj auto nevidljivim

Upravo to učinila je Sara Watson, 22-godišnja studentica umjetnosti sa Sveučilišta Central Lancashire i svoju staru Škodu Feliciju uredila tako da postane nevidljiva. Svoju Škodu obojila je tako da se boje iz određenog kuta poklapaju s bojama parkirališnog mjesta i ulaza u njen atelje.

Ovo neuobičajeno umjetničko djelo, stvoreno kao dio Sarinog studija crtanja i slikanja na fakultetu, stvara dojam iluzije da se kroz parkirani automobil može vidjeti.

Škodu Feliciju je dobila na otpadu starih automobila, a kako bi je dovela u stanje nevidljivosti, trebala su joj puna tri tjedna.

'Eksperimentirala sam s cijelim konceptom iluzije, no trebala sam nešto stvarnije kako bih postigla željeni rezultat', objasnila je Sara.

'Ljudi se zaustavljaju kada vide moje djelo. U početku im nije jasno o čemu se radi pa prilaze bliže sve dok se gotovo ne zalete u automobil. Mislim da sam postigla željeni efekt', rekla je ponosno Sara.

Sarinim radom ostao je iznenađen i Steve Jackson, vlasnik odlagališta koje joj je darovalo staru Feliciju.

'Kada sam prvi put vidio fotografije pomislio sam da ih je uredila na računalu, no tek kada sam ih pobliže pogledao shvatio sam koliko je truda uložila u svaki detalj da to ostvari. Zaista nevjerojatno', komentirao je Jackson za Daily Telegraph.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi