SVEMIRSKA KATEDRALA

Što su to scijentolozi sagradili u New Mexicu?

03.01.2013 u 12:00

Bionic
Reading

U New Mexicu navodno postoji tajni trezor u kojem scijentolozi drže riječi svog osnivača na zlatnim diskovima spremljenim u škrinje napravljene od titanija. Tajni podzemni objekt zapravo bi trebao biti scijentološka katedrala koja leži na ogromnom znaku za vanzemaljce

U svojoj novoj knjizi 'Church of Fear: Inside the Weird World of Scientology' BBC-jev novinar John Sweeney tvrdi da u pustinji New Mexica postoji tajna podzemna scijentološka katedrala u kojoj su pohranjeni zlatni diskovi na kojima su riječi osnivača te crkve L. Rona Hubbarda

Cijelo zdanje trebalo bi biti na masivnom znaku za vanzemaljce – dva kruga koji prelaze jedan preko drugog, a u čijim su središtima četverokuti nalik na dijamante. Veliki simbol mjesto je za slijetanje scijentologa koji će se spasiti od nuklearne katastrofe koja bi trebala uništiti čovječanstvo.

Prema Sweeneyju, podzemna katedrala sagrađena je još 1980-ih, a koštala je milijune dolara. Cijeli objekt u potpunosti je otporan na potencijalni nuklearni smak svijeta.

Kontroverznu scijentološku crkvu osnovao je pisac znanstvene fantastike L. Ron Hubbard 1952, a poznati članovi su holivudske zvijezde poput Toma Cruisea, Johna Travolte, Kirstie Alley te Juliette Lewis. Jedna od temeljnih ideja scijentologije je da su njeni članovi besmrtna bića čije se duše ponovno rađaju.