PROSVJED ALKOHOLIČARA

Slovenski proizvođači otrova zabranili zagorski kiseliš

29.04.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Proizvođači štakomora i drugih otrova protiv kućnih i inih štetočina iz Slovenije pobunili su se i ishodili da Europska unija naredi Hrvatskoj da prestane proizvoditi tzv. vina zagorski kiseliš i male alkoholne napitke poznate kao 'unučići'. U HDZ-u ni o ovome nemaju stav jer je Karamarko zauzet cjelodnevnim masturbiranjem kako bi opustio mišiće lica

Stotine tisuća pijanih glasova ujedinit će se na velikom prosvjedu 2. svibnja u Zagrebu. Alkoholičari zahtijevaju od Vlade da zaštiti proizvodnju njihovih omiljenih vina iz skupine zagorskih kiseliša, posebno poznato piće 'direktor' te omiljene male napitke u narodu zvane 'unučići'. Iz Europske komisije je, naime, stigla vijest da je Unija pristala na zahtjeve udruženja slovenskih proizvođača otrova. Oni su inzistirali da se zabrani daljnja proizvodnja zagorskih kiseliša i 'unučića' jer je riječ o proizvodima istovjetnim njihovim otrovima za deratizaciju velikih stambenih objekata ili pesticidima koji se koriste u poljoprivredi.

'Strašno je što nam radi ta Europa. Oni hoće da nas pokore, a sve to predvode ti slovenski pokvarenjaci, ti bečki konjušari', uzrujanim glasom i praćen moćnim alkoholnim isparavanjem govori šef ad hoc inicijative alkoholičara kojeg svi znaju samo po nadimku Štef.

'Mi nemamo peneza da kupujemo ta njihova skupa vina iz Champagne i Bretagne i kaj ja znam od kam s'e dolaze. Nek se ostave našeg kiseliša i nek ga se ostave odmah. Ve!'


Rezolutnim alkoholičarima u borbi su se pridružili i studenti Zagrebačkog sveučilišta, predvođeni studentima s Filozofskog fakulteta.

'Ta neoliberalna kapitalistička aždaja EU je odlučila slomiti slobodarski pokret za direktnu demokraciju koji je niknuo upravo na Filozofskom fakultetu. Želi spriječiti našu razmjenu mišljenja i stavova u parkovima diljem ovog našeg grada, znajući da su nam ti sastanci nezamislivi bez 'unučića' i sličnih napitaka! Ali NO PASARAN', kaže nam anonimni glasnogovornik studentske populacije koji najavljuje da će se studenti pridružiti prosvjedu alkoholičara.

Iz Vlade RH su poručili da ne mogu ništa poduzeti protiv zabrane jer nitko u EU ne vjeruje da se u Hrvatskoj ispijaju navedena pića te ne vjeruju da ih nećemo kasnije diljem EU prodavati kao štakomore i pesticide. U oporbi su pak rekli da nemaju stava o tom pitanju jer je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prezauzet masturbiranjem u svrhu opuštanja facijalnih mišića.