VIŠE SLOBODE?

Škola u Riju želi uvesti zahode za homoseksualce

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.01.2011 11:48
  • Objavljeno 09.01.2011 u 11:48
muškarac na zahodu čita novine

muškarac na zahodu čita novine

Izvor: Corbis / Autor: Angelo Cavalli/Corbis

Dva mjeseca prije karnevala u Rio de Janeiru je izbila polemika nakon najave škole sambe Unidos da Tijuca, pobjednice u 2010., da će otvoriti posebne zahode za homoseksualce i transvestite

Protivnici te odluke upozoravaju na 'diskriminaciju', a pristaše je shvaćaju kao bolju zaštitu svoje privatnosti.

U školama sambe tisuće plesača ovih vikenda održavaju probe za karnevalske povorke na Sambadromu koje se smatraju najvećim spektaklom u svijetu.

Ti WC-i su 'karnevalski apartheid', pobunio se Claudio Nascimento, direktor vladina programa 'Rio bez homofobije'.

'Ne vidim u čemu je problem', uzvratio je direktor za kulturu Neovisne lige škola sambe, organizatora karnevala, Iran Araujo, dodajući da zajednicu LGBT (homoseksualci, biseksualci i transseksualci) nitko ne priječi da rabi i druge zahode.

Dona Benta, koja je već 50 godina upravna direktorica škole sambe Vila Isabel, rekla je za dnevnik O Dia od petka da se 'odvojeni zahodi uvode na zahtjev samih homoseksualaca' koji žele 'više slobode'.

Rio de Janeiro je glavna destinacija gay-populacije u svijetu. Ipak, u Brazilu i dalje velik broj ljudi nema razumijevanja za ljubav pripadnika istog spola, pa je u 2009. život izgubilo 198 homoseksualaca, što je velik porast od 62 posto naspram 2007.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi