DANI ZNANSTVENE FANTASTIKE

SFeraKon počeo u petak na FER-u

23.04.2010 u 09:54

Bionic
Reading

SFeraKon 2010 – 32. dani znanstvene fantastike – počinje 23, a trajat će do 25. travnja 2010. u Zagrebu, u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER)

Kao i svake godine, konvencija znanstvene fantastike SFeraKon nudi pregršt zanimljivih predavanja, prezentacija, okruglih stolova, tribina, kvizova i radionica te dodjele nagrada za literarna postignuća u žanru znanstvene fantastike i fantasyja za mlade i stare. Organizator ove konvencije je neprofitna kulturna organizacija SFera iz Zagreba, društvo za znanstvenu fantastiku osnovano 1976.

Tema ovogodišnjeg SFeraKona je retro SF, s posebnim naglaskom na 'steampunku' i 'space operi'. Počasni gosti ove godine su domaća SF i fantasy spisateljica Milena Benini i britanski pisac znanstvene fantastike Ian McDonald

Iz programa preporučili bismo Pitajte znanstvenika v.2.0 s doktorom Davorom Horvatićem, znanstvenim novakom na Zavodu za teorijsku fiziku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, u sivoj sobi u subotu u 12.30, te Malu Grunfovu radionicu koju će u nedjelju u 14.30 voditi Mirko Karas gdje ćete moći naučiti kako od jedne kune i 13 lipa konstruirati katapult ili padobran za jaje.

Također bismo vam željeli skrenuti pažnju na dobrotvornu 'geek' aukciju u subotu u 21.30 kojom Sferakon skuplja novac za zakladu Ane Rukavine te aukciju knjiga u nedjelju u 18 sati gdje će svoj literaturi početna cijena biti jedna kuna.

Ako ste zainteresirani, više informacija o trodnevnom događanju možete pročitati ovdje, a mi vam toplo preporučujemo da iskoristite priliku i posjetite ovogodišnji SFeraKon.