BORBA ZA IDEALE

Šeks protiv osnivanja Hrvatske švedske stranke

02.11.2013 u 14:35

Bionic
Reading

Cilj je implementirati švedsku kulturu i zakonodavstvo u zaostaloj kladioničarsko-turističkoj državi na Balkanu

Od jučer hrvatsko političko nebo je bogatije za još jednu političku stranku, koja se po svom političkom uzoru prozvala Hrvatska švedska stranka i koja će se boriti za švedske ideale u Hrvatskoj.

'Osnovna misija i vizija je jednostavna: angažirati prevoditelje i sve švedske zakone prevesti na hrvatski te ih odmah staviti kao važeće i obvezujuće. Razduživat će se službeni automobili i početi prodavati po dražbama, a političarima će biti ostavljena mogućnost da se prodaju s autom kao živi ukras', kaže predsjednik stranke Zorislav Galeb.

Prema programu Hrvatske švedske stranke, ako pobijedi na izborima, u Hrvatskoj će biti okrunjen švedsko-hrvatski kralj Olaf I. Todorić i služit će kao turistička atrakcija, a lokalni političar te povremeni ljubitelj latinske poezije Zoran Milanović radit će kao kraljev batler. Također, umjesto kravate Croate oko vrata, nacionalni simbol Hrvatske postaje švedski stol.

Iako većina saborskih zastupnika pozdravlja osnivanje nove stranke, zbog restriktivnih švedskih zakona prema alkoholu ovo je osnivanje stranke oštro kritizirao Vladimir Šeks.

'Mi koji smo toliko godina stimulirali naše vinogradarstvo, sada padamo u drugi plan. Sad nas žele natjerati da idemo u drugu državu kušati plodove grožđa. Ministarstvo uprave mora poništiti prijavu ove stranke jer diskriminira nas poljoprivrednike', žali se dugogodišnji saborski zastupnik.

Osim Šeksa, burno je i kod nekih uglednih hrvatskih obitelji: mnogi hrvatski tajkuni su zabrinuti jer ako Hrvatska švedska stranka pobijedi na izborima, kako će tada svojoj djeci kupovati aute, hoće li morati plaćati veći porez te kako će policija reagirati na njihove sitne nepodopštine, dok hrvatske školarce muči hoće li se razbahatiti ako učitelji dobiju veće plaće i bolje uvjete za rad. U svakom slučaju, pred nama je burna politička jesen.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.