ASTROLOZI KAŽU:

Schwarzenegger je seksualno nezasitna ličnost

21.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kad će se krajem godine raditi rezimei 2011, među najvećim skandalima sigurno će se naći ovaj koji je nedavno potresao obitelj bivšeg guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera. Činjenica da je deset godina skrivao da ima sina s kućnom pomoćnicom koja je cijelo vrijeme živjela u njegovoj obiteljskoj kući zainteresirala je astrologe koji su se bacili na analizu i pokušali pronaći odgovore – što je natjeralo Arnolda na takav potez?

Jedan od sočnijih skandala ove godine bila je vijest o razvodu glumca i donedavnog guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera od supruge, spisateljice i novinarke Marije Shriver. Poslije čak 25 godina braka i četvero djece par je službeno objavio razlaz nakon što je javnost saznala za njegovu ljubavnu vezu s kućnom pomoćnicom s kojom ima i desetogodišnjeg sina.

Vijest je uglavnom iznenadila one koji su mislili da je Arnie iznad prljavih afera i da ne bi učinio ništa čime bi mogao ugroziti svoju vezu. Međutim, kad se saznalo da kućna pomoćnica Mildred Patricia Baena već godinama čuva tajnu da je bivši guverner otac njezinog desetogodišnjeg sina, zanimljivije je pitanje bilo da li se zapravo radilo o aferi ili o dugotrajnoj paralelnoj vezi.

O Mildred Patriciji Baena ne zna se puno, ni datum ni mjesto rođenja. Ona ima pedesetak godina i porijeklom je Hispanoamerikanka. Kod Arnolda i njegove žene radila je čak 20 godina prije odlaska u siječnju ove godine. I njezin je sin živio ondje, a Maria Shriver ništa nije slutila. Međutim, koliko god ova priča ružno zvučala, tajnovitost se vjerojatno održavala kako bi se zaštitilo dijete, a Arnie i Mildred su očito održavali dugotrajnu vezu u kojoj se pomoćnica pomirila s činjenicom da nije broj jedan u njegovom životu.

Ova je sočna situacija potaknula astrologe da provjere jesu li i zvijezde imale svoj utjecaj u svemu.

ARNIE - BORBENA I SEKSUALNO NEZASITNA INDIVIDUA

Arnold Schwarzenegger rođen je 30. srpnja 1947. godine u znaku Lava, a tijekom svog života bavio se koječime – od profesionalnog bodybuildinga, preko glume, manekenstva, pa do politike kad je od 2003. do 2011. bio kalifornijski guverner.

Schwarzenegger ima tipičnu kartu velikog vođe s raznim planetima u prvoj i drugoj kući. U znaku je Lav s Mjesecom u Jarcu, a u podznaku Rak. Sve to čini ga borbenom i gotovo nesavladivom individuom koju čini odlična ravnoteža agresivnosti, praktičnosti i intuicije. On će doći do cilja unatoč preprekama, ali ipak u sebi skriva vrlo humanu, čak mističnu stranu.

Na njegovu 'zločestu' stranu utjecao je Neptun na osmom stupnju u četvrtoj kući koja simbolizira gnijezdo. Neptun na tom stupnju obično ima značenje razvoda, razdvojenosti, nevjere, smrt partnera i tuge. Također ukazuje na vrlo impulzivnu, ali i intuitivnu ličnost koja prijateljstvo cijeni više od seksa. Lako je moguće da je u kućnoj pomoćnici pronašao prijateljicu koju nije imao u ženi, koja je za razliku od Mildred svojevrsni osamljeni genij i ima dobre namjere, ali se zbog trauma iz djetinjstva (koje se povezuju s njezinim porijeklom iz obitelji Kennedy) ne može emotivno previše vezati.

Drugi pokazatelj tajnovitosti na Arnoldovoj natalnoj karti je Mjesec u šestoj kući koja vlada obitelji. Takav položaj planeta sugerira osobu koja u javnosti prikazuje obiteljsku sliku često posve suprotnu onome što se zbilja dešava kod kuće. Ne bi bilo čudno ni da je puno stroži prema djeci i ženi nego što ćemo ikad saznati.

U šestoj kući mu se također nalazi Lilit, asteroid poznat i kao Crni mjesec, a to doslovce označava obiteljske tajne i poniženje. To je zapravo, smatraju astrolozi, kozmičko objašnjenje za to što je uopće bio sposoban skrivati ljubavnicu i sina toliko dugo. Lilit u šestoj kući simbolizira onu granicu kad više ne slušamo savjest, već činimo ono što želimo, a također ukazuje i na seksualno nezasitnu stranu ličnosti koja odbija postaviti situaciju u nešto što je prihvatljivo i normalno. Lilit općenito predstavlja erotiku, orgazam i najosnovnije dijelove naše prirode. Činjenica da se nalazi tu gdje se nalazi može značiti i da je Schwarzenegger bio zaljubljen u svoju ljubavnicu, a ne u ženu.

Arnie i Maria

Što se tiče njegove muževnosti, planet muške energije, Mars, glumcu se nalazi u 12. kući, kući samopropitivanja i introspekcije koja skriva podsvjesne motive. Planet mu se nalazi u Blizancima, što simbolizira bogatog, ali i pametnog i bezbrižnog čovjeka koji može kupiti ili objasniti izlaz iz bilo koje situacije. Mars u Blizancima također pokazuje brzog i iskusnog lašca koji se ne boji eksperimentirati s ljudima koje voli. Može ukazivati i na osobu koja je neumjereno odvažna pa čak ga emotivno pokreću rizici u koje se drugi ne bi usudili upustiti.

MARIA – SNAŽNA LIČNOST KOJA BRINE O TOME ŠTO LJUDI MISLE

U svemu tome kraći je kraj izvukla njegova supruga Maria, djevojačkog prezimena Owings, rođena 6. studenoga 1955. godine. Radila je kao novinarka i izdala je šest bestselera, osvojila mnoge nagrade, gostovala nekoliko puta kod Oprah dijeleći savjete ženama. Nažalost, dio knjiga koje je izdala bavile su se temama kako uskladiti sretan obiteljski život i brak s uspješnom karijerom.

Shriver je u znaku Škorpion s Mjesecom u Lavu i podznakom u Biku. Sve to čini ju snažnom ličnosti koja se vrlo lako uvrijedi. Zahvaljujući podznaku duboko je vezana s obitelji te ponekad čak opsesivno pokušava biti savršena majka i supruga. Svi ovi horoskopski znakovi jako brinu o tome kako izgledaju drugim ljudima.

Maria se za Schwarzeneggera udala 26. travnja 1986. godine Hyannisu u Massachusettsu i dobili su četvero djece koja su danas odrasla i tinejdžeri. Ona je odrasla kao dio poznate obitelji Kennedy te joj bračne drame, laži i tajne nisu nepoznanica.

U četvrtoj kući koja označava dom Maria ima pet planeta, što je izuzetno neobično, ali i objašnjava njezino bogato pisanje o tome kako je biti majka i supruga. To je također znak da joj u obiteljskom životu predstoji neobična sudbina. Svi ti planeti nalaze se u znaku Lava, što označava ponos, u ovom slučaju uništeni ponos. Između ostalog, u 12. kući u Lavu nalazi joj se Pluton, Uran, Jupiter i Mjesec, pri čemu ovi potonji simboliziraju njezin humani i filantropski karakter.

KAD INSTINKTI NADVLADAJU RAZUM

Arnold je vjerojatno u nekom trenutku odlučio da je Maria presavršena za njega i moguće je da je imao afere i ranije. Saturn joj se nalazi u Škorpionu u šestoj kući, što može ukazati na tvrdoglavost i konflikte unutar obitelji, a to vjerojatno proizlazi iz želje za poštenjem. Malo je vjerojatno da će se pomiriti s Arnoldom jer ovaj položaj planeta ukazuje da izrazito cijeni iskrenost u vezi.

U astrološkoj karti glumca postoje mnoge naznake nevjere. Pluton na 12. stupnju u Lavu označava dominaciju seksualnih instinkta nad razumom i previranja u kućanstvu, dok Pluton u drugoj kući označava osobe koje imaju tendenciju najvrednije stvari u životu čuvati u tajnosti.

Međutim, unatoč svim ovim negativnostima Arnoldova natalna karta pokazuje i njegovu želju da voli i brani Mariju Shriver. Venera mu se nalazi u Raku na 26 stupnjeva u prvoj kući, što ukazuje na inteligentnu, ljubaznu i dobru osobu. Vrlo je vjerojatno da glumac ništa od ovoga nije planirao te da je vezu skrivao samo zato da ne bi povrijedio suprugu. Karakteristično za osobe s Venerom u Raku je da su vrlo romantične te da su im emocije uvijek važnije od razuma. Općenito, muškarci s takvim položajem planeta strast osjećaju samo u okviru misteriozne ili tajne veze te im ona često služi kao bijeg od stvarnosti. To definitivno objašnjava prisutnost ljubavnice u kući sve ove godine. Kao i kod mnogih drugih veza, tajnovitost je vjerojatno upravo ono što ih je i održalo tolike godine.

Venera se kod Marije nalazi u sedmoj kući ljubavnih veza, što ukazuje na svađe i izazovne situacije s partnerom. Također može značiti i vezu s brojnim sudskim sporovima, a ona bez sumnje pred sobom ima jedno veliko suđenje ako sa Schwarzeneggerom provede razvod do kraja.