NA PRSTIMA

Sarkozy zabranio visoke tjelohranitelje

08.06.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Nije nikakva tajna da je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy osjetljiv na svoju visinu, no samo je pojačao podbadanja medija svojom navodnom nedavnom odlukom da mu visoki tjelohranitelji nisu korisni

Čini se da francuski predsjednik Nicolas Sarkozy više ne želi živjeti u sjeni svojih tjelohranitelja. Anonimni izvor časopisa Le Parisien tvrdi da je gospodin Sarkozy izjavio da nema smisla novačiti supermene jer je mala šansa da će dobiti posao.

Predsjednik Sarkozy osjetljiv je na svoju visinu koja je otprilike 145 centimetara, što ga čini nižim čak i od Napoleona. Kako bi izgledao viši, gospodin Sarkozy dosad je nosio cipele s povišenim đonom, a na jednom od međunarodnih sastanaka stajao je na prstima.

Takvo ponašanje samo dodaje ulje na vatru medija koji zbijaju šale na račun njegove visine prikazujući ga kao patuljka u stripovima. Nije im promaklo ni da gospođa Carla Bruni-Sarkozy, koja je visoka 175 centimetara gotovo nikad ne nosi visoke pete te da je francuski predsjednik prošle godine na komemoraciji iskrcavanja u Normandiji stajao na kutiji kad se slikao s američkim predsjednikom Barackom Obamom

No, jedan od najkontroverznijih poteza francuskog predsjednika dosad bio je kad su prošle godine njegovi pomoćnici autobusom doveli radnike koji su tvrdili da su tamo samo zato što su svi niski. U travnju jedna njemačka tvrtka izdala je poster koji potiče svoje kupce da iznajmljuju male Citroene C3 uz slogan 'budite poput gospođe Bruni i uzmite mali francuski model'.

Bračni par Sarkozy odlučio je ne tužiti ih kako im ne bi napravio besplatnu reklamu i time pridonio njihovom uspjehu.