MALA GENIJALKA

Sa samo 16 godina maturirala i diplomirala

12.05.2014 u 15:59

Bionic
Reading

Prošlog je tjedna Grace Bush uspjela u razmaku od nekoliko dana diplomirati na sveučilištu i maturirati u srednjoj školi, a sve to postigla je sa 16 godina, pišu američki mediji

'Malo je neobično ovdje diplomirati prije nego što sam završila srednju školu', kazala je Grace Bush primajući diplomu na Florida Atlantic Universityju.

Neobično, ili čak iznimno, jer Grace Bush, rođena 1998, dobila je diplomu iz kaznenog prava i maturirala u razmaku od nekoliko dana. To je uspjela zbog posebnog načina funkcioniranja njezine ustanove, te marljivim radom i izvanrednom inteligencijom, kažu njezini roditelji.


Već ranih dana obitelj koja ima devetero djece shvatila je da se radi o posebnom potomku, te je željela da Grace bude svjesna svog potencijala. Bez obzira na financijske poteškoće uložili su u Grace, dok većem dijelu svoje djece nisu uspjeli priuštiti sveučilište.

Djevojčica je kazala da se svako jutro dizala u 5 i 30 sati, te kretala s jednog predavanja na drugo. Našla je vremena i za sviranje flaute, i to u dva orkestra. U 22 sata vraćala se obično kući i radila još tri do četiri sata.

Sa samo pet do šest sati spavanja noću, priznaje da joj je sve skupa ponekad bilo jako teško, ali je uspjela.