GALAKTIČKA ZELENA KARTA

Raelijanci traže ambasadu za vanzemaljce u Kanadi

09.06.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Raelijanci vjeruju da su ljude stvorili vanzemaljci koji se nazivaju Elohim te da će se vratiti na Zemlju kad čovječanstvo bude dovoljno miroljubivo i napredno

Sektu raelijanaca osmislio je francuski vozač utrka i novinar Claude Vorihon prije više od 40 godina. Danas se Vorihon naziva Rael i predvodi kult obožavatelja vanzemaljaca koji promovira ljubav i mir, a zadnja bizarna ideja im je sagraditi ambasadu i mjesto za slijetanje svemirskih brodova u Kanadi.

Šansa da će raelijanci dobiti ono što traže vrlo je mala s obzirom na to da su već od Kanade tražili neoporezivi status koji im je vlast odbila. Ljubitelji vanzemaljaca pokušali su dobiti dozvolu graditi u Izraelu, no i to im je bilo odbijeno – vjerojatno jer koriste svastiku kao jedan od svojih znakova.


Raelijanci bi s ambasadom napokon dobili neoporezivi status, no kažu kako ni Kanada ne bi bila zakinuta.

'Kanada bi se okoristila jer bi joj vanzemaljska ambasada donijela prestiž, naprednu tehnologiju u područjima biorobotike, nanotehnologije, medicine, komunikacije i prijevoza te izvor energije kakav nijedan znanstvenik ne može ni zamisliti', rekao je glasnogovornik raelijanaca Daniel Turcotte.


Raelijanci su prije desetak godina na trenutak bili u centru pažnje, jer su tvrdili kako je njihova tvrtka Clonaid napravila prvo klonirano dijete, no zanimanje javnosti brzo je splasnulo kako nije bilo nikakvih dokaza za tu tvrdnju. Prema vlastitim tvrdnjama, širom svijeta trenutačno ima oko 90.000 ljudi koji su dio raelijanaca, a najviše ih je u Južnoj Koreji, Japanu i Kanadi.