PEDJA BAJOVIĆ

Prvi regionalni stand up komičar na međunarodnom natjecanju

31.10.2012 u 14:46

Bionic
Reading

Stand up komičar i producent Pedja Bajović, jedan od utemeljitelja hrvatske scene stand up komedije i regionalne mreže stand up komičara, sljedećeg će tjedna izaći pred američku publiku i stručni žiri u sklopu međunarodnog natjecanja Seattle International Comedy Competition 2012.

Pedja Bajović će biti jedan od 33 natjecatelja, izabranih među skoro tisuću prijavljenih i pozvanih iz cijelog svijeta. Pored američkih natjecatelja, na ovom događaju boje svojih zemalja ili konkretnije scena, branit će i Kanađani, Britanci, Australci te nekoliko njih porijeklom iz Afrike i Azije. Pedja Bajović će biti jedini, ne samo iz regije, nego i cijele Istočne Europe.

Peter Greyy, direktor turneje, ne skriva svoje zadovoljstvo ovogodišnjim izborom natjecatelja. 'Ovo je zasigurno najraznovrsniji izbor komičara u 33 godine dugoj povijesti ovog natjecanja! Jedan od njih ove godine dolazi iz Istočne Europe, prvi ikada! Drago nam je da će nam se Pedja pridružiti i, uvjereni smo, na najbolji će način kroz svoju komediju predstaviti taj dio svijeta.'

U tri kruga natjecanja, početni broj od njih 33 će se u drugom tjednu svesti na njih 10, a onda na pet finalista. Ovo je najveće svjetsko natjecanje u formatu turneje po različitim prostorima u kojima će se nastupi održavati, a kao natjecanje komičara je jedno od najvećih u SAD, a samim time i u svijetu.

Očekivanja koja ima Pedja Bajović su još uvijek neodređena. 'Očekujem da bih mogao dobro proći, ali je to moje predviđanje možda ipak daleko od realnosti. Recimo to ovako, ako prođem u prvom krugu, onda sam veoma jak kandidat i za samo finale. Međutim, ako ne uspijem proći prvi krug, onda je jasno da netko iz ovog dijela svijeta to radi puno drugačije nego što američka publika očekuje!'

Natjecanje službeno započinje 1. studenog, a Pedja Bajović prvi put pred američku publiku izlazi u utorak, 6. studenog, upravo u izbornoj noći u Americi!

O Pedji više saznajte na njegovoj službenoj stranici, Facebook ili Twitter profilu.