IZBOR LJUBIMCA

Postoje li psi za muškarce?

05.11.2013 u 09:20

Bionic
Reading

Poručuje li muški rod nešto ženama svojim izborom psa i primjećuju li one to uopće? Odgovor je – da. Neki psi zrače 'muškošću' – krupni su, jaki, zastrašujući, mišićavi i prilagođeni aktivnostima na otvorenom

Iako je nesumnjivo u pitanju pas koji odgovara opisu 'muškog' psa, riječ je o simpatičnoj i druželjubivoj životinji koja može biti zabavna i neodoljiva. Mana mu je balavljenje, naročito u ljetnom razdoblju.

Na suprotni spol ostavlja dobar dojam, pogotovo ako se poradi na njegovom tužnom pogledu. Ne dozvolite mu da odmah pokaže svoju snagu. Lakše će otopiti žensko srce ako je poslušan i željan pažnje.


Rotvajler

Ovo je pas koji uopće ne mora ulaziti u kuću. Nekad je bio čuvar stada – nepodmitljiv, neustrašiv i nezaustavljiv.

U pitanju je nesumnjivo muški pas koji damu treba podsjetiti na najbolja ostvarenja holivudskog žanra vesterna. Svaka staromodna djevojka želi se osjećati zaštićenom, a za to nema bolje stvari od 'pravog muškarčine' i njegovog rotvajlera.

Ukoliko tražite moderne i samostalne djevojke koje više vole popularne pse koji su uglavnom manji, onda rotvajler možda i nije najbolji izbor – osim ako ne zaštiti i nju i njenog malog psa!


Njemački ovčar

Njemački ovčari su nakon svih modnih udara na pseći svijet još uvijek vrlo popularni. U pitanju je pas za sport i razne druge aktivnosti, kao stvoren za muškarca koji voli provoditi vrijeme na otvorenom.

Ako imate ranč i tražite ženu koja će ga s vama voditi, njemački ovčar će vam je nesumnjivo pronaći. Njemački ovčari se ne moraju ni truditi da bi ostavili dojam – njegov stav privlači sve žene koje imaju majčinski instinkt.


Irski seter

Psi lijepi kao slika. Drugim riječima, asociraju na muškarčinu s dobro njegovanom kosom.

Irski seteri su odlični za šetnju i privlačenje ženskih pogleda, no s obzirom na ljepotu psa, na vama je da poradite na vlastitom izgledu inače biste mogli ostati u njegovoj sjeni. Kako je u pitanju lovački pas, jedini problem može nastati ako počne lutati po kvartu.


Mastif

Mastifi su pravi muški psi. Bez obzira koliko stoljeća unatrag ili unaprijed bacite pogled – u pitanju je pravi obrambeni pas koji služi kao ratnik. U samoj srži mastifi su mirni divovi koji znaju kada trebaju koristiti snagu.

S mastifom ste slika i prilika čuvara svoje obitelji, no pripazite da ne izazove strah kod suprotnog spola. Ako ga treningom uspijete pretvoriti u mazu, onda ste pogodili glavni zgoditak – žene obožavaju grubijane mekog srca.

Sibirski haski

U pitanju je pas koji je došao iz jednog od najsurovijih prirodnih staništa, pa ni ne čudi što je na ovoj listi. Naučen vući sanjke i živjeti na rubu bijele smrti, haski je pas koji voli širinu i duge šetnje.

Ovaj pas je stvoren za one koji kuću vide kao sklonište od kiše i snijega, a ne kao dom.


Doberman

Atletski pas apolonskog izgleda je pravi izbor za bilo što i bilo koga. Dobermani oduzimaju dah gdje god se pojave.

Dobermani su psi za neograničene aktivnosti, kućne maze i beskompromisni borci. Jedina loša ideja je suprotstavljati ga drugim psima – dovoljno je da vas brani od ljudi.


Za kraj

Da ne bi bilo nesporazuma, sve je napisano u muškome rodu jer je to i bio cilj. Muškarcima koji žele akciju i muške pse ne pristaje ženka s kojom će odmah izgledati mekši.

Ženke mogu imati prednosti ako se pokušavate prikazati kao grubijan mekog srca koji se ne srami ženskog dijela svoje osobe i koji je odavno izgubio kompleks slabića, pa nikome ne mora dokazivati koliki je ustvari muškarac.