KAKO PRIVUĆI PAŽNJU...

Poljska političarka izvela striptiz za kampanju

10.10.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Kandidatkinja poljske Koalicije demokratske ljevice, Katarzyna Lenart, snimila je kratki spot za svoju kampanju. Reklama u kojoj 23-godišnja političarka izvodi striptiz uspješno je skrenula pažnju na njezinu stranku

Kandidatkinja Koalicije demokratske ljevice (SLD) Katarzyna Lenart snimila je pikantni spot kojim je htjela skrenuti pažnju na sebe i svoju stranku uoči kampanje za poljske parlamentarne izbore održane proteklog vikenda.

U kratkoj snimci mlada gospođica Lenart izvodi striptiz skoro do kraja. Kad skine grudnjak, prsa joj prekriva cenzura iza koje slijedi domišljat slogan.

'Želite još? Glasajte za SLD. Samo mi vam možemo pružiti više', simpatična je parodija ozbiljnog slogana (Učinit ćemo više) desnog centra (PO) koji je bio na vlasti zadnje četiri godine.

Katarzyna je uspjela skrenuti pažnju na sebe, no ne dovoljno da pomogne svojoj stranci koja je dobila oko osam posto glasova. Desni centar ponovo je dobio većinu glasova i bit će vladajuća stranka još četiri godine.

'Činilo mi se da je dobro vrijeme da napravim metež. Moja kampanja bila je koncentrirana na mlade ljude, a danas su mladi, nažalost, zainteresirani samo za kontroverze', izjavila je Lenart za časopis Gazeta Wyborcza.