PERNATI POBUNJENIK

Policija dobila opomenu jer je ismijavala goluba

12.12.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Njujorška policija dobila je opomenu jer je ismijavala goluba Freda koji stalno vrši nuždu po njima kad su u blizini njegovog teritorija, na ogradi oko komemorativnog trga na mjestu gdje su stajali neboderi World Trade Centra. Sukob bijesne ptice i policije se nastavlja, no čini se da neće više biti zločestih komentara na Fredov račun

Golub Fred koji obitava na mjestu gdje su se prije nalazili neboderi WTC-a u New Yorku neprekidno vrši nuždu po policajcima koji su tamo smješteni. Frustrirani prljavim napadima iz zraka, policajci su komentirali smeđe-narančastu pticu na prilično ružan način, piše Fox.

Netko je nakon grubih opaski u vezi Freda prijavio policajce njihovim nadređenima koji su ih zatim opomenuli.

'Vaš izgled i ponašanje u javnosti mora biti profesionalan. Dobili smo prigovore da se policajci neprimjereno ponašaju prema ptici koja živi kod mjesta gdje su stajali neboderi WTC-a', opomenuo je svoje suradnike nadzornik iz Prvog policijskog okruga.

Policija koja radi na osiguranju komemorativnog trga čak je dobila i naredbu da pregleda snimke te nađe kolege koje su ismijavale goluba. Neprofesionalni policajci nisu pronađeni na snimkama, a njihovim nadređenima to je samo još jedan razlog za živciranje.

'Rečeno nam je da pazimo kako se ponašamo prema ptici, inače ćemo snositi posljedice', žalio se jedan policajac na bizarnu situaciju.

Smjeli golub navodno vrlo agresivno brani svoj teritorij od drugih ptica, no većinu njegovog bijesa ipak podnose policajci.

'Ne znamo što motivira takvo ponašanje kod goluba. Možda se radi o našim uniformama ili kapama', jedan policajac uz smijeh je komentirao Fredovo ponašanje.

Prema izjavama još jednog djelatnika njujorških policijskih snaga, Fred ima dobre i loše dane. Kad je loše volje, navodno dobije čudan pogled koji nije teško spaziti.