VRIJEME ZA ČUPAVAC

Pet najboljih snimki bigfoota

30.07.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Iz pet najboljih nedavnih snimki bigfoota izvukli smo samo jednu pouku - ljudima je teško povjerovati da legendarni čovjekoliki majmun postoji bez obzira na to je li snimka oštra ili mutna. Štoviše, usudili bismo se reći kako je mnogima čak i draže kad se na amaterskim snimkama ne može razaznati o čemu se zapravo radi

Prevara? Medvjed? Bigfoot?!

Krasne bistre fotografije dvonožnog stvorenja prekrivenog krznom u blizini jezera Table Rock u Missouriju nisu samo podijelile internet, već su ga u potpunosti rastrojile. Jedni su sigurni da je ovo konačni dokaz da postoje skriveni majmunoliki ljudi koji žive u SAD-u, drugi kažu da su jedino sigurni da se ne radi o medvjedu, a treći kažu kako je riječ o najobičnijoj prevari.

Fotografije je 4. srpnja snimio jedan od nekoliko članova obitelji koji su bili na pecanju. Popularno mišljenje je da se radi o lovcu u maskirnom odijelu.


Turističke čari kriptozoologije

U SAD-u se zove bigfoot, no u Kanadi je sasquatch. Turisti koji su se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme (koja sreća!) snimili su legendarno stvorenje kako obavlja dnevno-kućanske poslove.

Oni manje hrabri dali su petama vjetra, no zahvaljujući srčanim posjetiteljima s druge strane svijeta, YouTube je postao bogatiji za još jednu snimku velikog dlakavog humanoida – ovaj put u Missionu u Britanskoj Kolumbiji.


Vjetar u krošnji ili nešto drugo?

Kad vjerujete u bigfoota, duhovi su očito samo korak dalje. Snimatelj i njegovi prijatelji su uvjereni kako su vidjeli humanoide u krošnji – jednog bijelog i jednog tamnog. Zaključili su kako se vjerojatno radi o sasquatchu (jer je mjesto radnje Kanada), no kao drugu mogućnost naveli su duhove.


Na kraju svaka životinja počinje sličiti na bigfoota

Mnogi koji su vidjeli kratki isječak jedne od epizoda reality showa 'American Hoggers' koji se bavi lovcima na veprove su u pozadini prepoznali bigfoota u trku. Ne znamo jesu li oni koji predlažu da je na snimci bigfoot bili ozbiljni ili ne, ali mnogi vjeruju da nešto nije normalno sa životinjom koja je u pozadini protrčala.


Projekt bigfoot

Baš kao i u mnogim današnjim filmovima, kamera koja se trese i mutna snimka nečeg što može i ne mora biti bigfoot odlike su većine 'nevjerojatnih dokaza' da u šumama Sjeverne Amerike živi čovjekoliki majmun. Ni ova snimka nije pretjerano drugačija od tog dobro uhodanog modela. Kao i uvijek, prepuštamo svojim čitateljima da sami odluče što je stvarno, a što nije.