PALE SAM NA SVIJETU

Penzioner tri godine živio sam u selu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.07.2010 14:41
  • Objavljeno 21.07.2010 u 12:59
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Les Harrington i njegova supruga Doris 2007. doselili su se u selo Homebridge. Mislili su da će voditi aktivan i društven život, no selo sa 58 kuća bilo je potpuno prazno i takvo je ostalo sljedeće tri godine

Kad su se Harringtonovi doselili u Homebridge, većina od 58 kuća u selu bile su rezervirane i čekale su useljenje, no s ekonomskom krizom i problemima koje je tržište nekretninama doživjelo svi su potencijalni stanari odustali od useljenja. Nedugo nakon dolaska gospođa Harrington je preminula te za sobom ostavila osamdesetsedmogodišnjeg umirovljenog pilota Britanske vojne avijacije potpuno samog u selu.

Jedini ljudi s kojima je sljedeće tri godine bio u dodiru bili su bivši vlasnik koji je sad samo brinuo o selu te čistač i osoba zadužena za održavanje. Sva trojica bila su mu uvijek na raspolaganju, no uvečer je ostajao potpuno sam. Vrijeme je kratio pisanjem romana za koji se nada da će jednog dana objaviti te vježbanjem u teretani.

Napokon, kad je uklonjeno dobno ograničenje od 55 godina ili manje za ljude koji smiju stanovati u selu, kuće su se ponovo počele prodavati i gospodin Harrington dobio je susjede. Penzioner kaže kako jedva čeka buku kasnih emisija na televiziji i glasnu muziku koju će njegovi susjedi ponekad sigurno slušati.

'Volim navečer izaći i pušiti lulu, pogotovo po zimi. Bit će lijepo napokon vidjeti svjetla i čuti ljude', kaže Les Harrington.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi